Водещите новини! Петков: „Нямат ни доверие за Шенген, защото сме ги лъгали“; Политолог: „Радев се опитва да вкара напрежение в управлението“

  • 18 февруари 2022 18:59

  • 2180
  • 19
Водещите новини! Петков: „Нямат ни доверие за Шенген, защото сме ги лъгали“; Политолог: „Радев се опитва да вкара напрежение в управлението“
© Булфото (архив)

*** Водещите вечерни новини на 18 февруари ***

 

„Проблемът е, че през годините доста от нещата, които сме обещавали, сме ги лъгали и няма доверие. Сега трябва да изградим доверието отново“.

„Време е да покажем, че новото българско правителство прави това, което обещава. Да имаме контрол на европейската граница. Обещах, че ще започнем сериозен диалог. В сфери, в които виждат дефицити ще започнем да работим веднага. На нас ни трябва истински работеща граница по най-ефективния начин, да сме сигурни че нашите митници си вършат на 100% работата. Дават ни кредит на доверие и трябва да го изпълним с резултати“.

Петков: Нямат ни доверие за Шенген, защото сме ги лъгали през годините

***

Не е добронамерен разговорът (Румен Радев – Кирил Петков) на фона на атаките, които идват от ГЕРБ и от ДПС. По-логично е президентството и Министерският съвет да действат в синхрон в такава трудна ситуация, а не от президента, който има много малко правомощия, свързани с оперативното управление на страната, да се чуват такива остри критики и такъв опит за вкарване на напрежение в управляващото мнозинство. 

Тази корупция трябва да се пребори през реформа на съдебната система и в частност на прокуратурата. Само че това е дългосрочна цел. Управляващите не могат да се справят с ежедневните оперативни задачи по преодоляване на множеството кризи, пред които са изправени българските граждани и държавата като цяло. Същевременно търсят решението на много по-дългосрочен проблем, който обаче, ако те не го решат, не могат да решават и тези краткосрочни проблеми, които са пред всеки един от нас".

Политолог: Радев се опитва да вкара напрежение в управлението на страната

***

Към момента 9 български граждани са в неизвестност след пожара, избухнал на ферибот в Йонийско море, съобщило е Министерството на външните работи на Гърция българското посолство в Атина.

На борда е имало 127 българи.

МВнР: 9 българи са в неизвестност след пожара на ферибот в Йонийско море

***

Българин остава блокиран на ферибота край Гърция

***

Общинските съветници Борис Бонев и Калоян Паргов бяха заснети на среща и сладка раздумка. Двамата бяха хванати в столично заведение, а клипът качен във Фейсбук група.

След трусовете в БСП: Хванаха Калоян Паргов и Борис Бонев на среща

***

Пловдивският окръжен съд даде ефективни присъди лишаване от свобода на тримата инспектори от "Автомобилна администрация“, арестувани през 2019 година след разследване, свързано с прикриване на нарушения на транспортни фирми.

Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев бяха осъдени за извършените подкупи, но оправдани по първоначалното обвинение за изнудване чрез злоупотреба със служебно положение, съобщава БНТ.

Ефективни присъди за трима автомобилни инспектори вземали подкупи

***

Опитаха да убият Денди

***

Консултации с представители на САЩ ще изяснят възможни компенсации, които би могла да получи България заради забавяне на доставката на изтребителите F-16. Това посочи в отговор на въпрос на парламентарния контрол министърът на отбраната Стефан Янев.

България ще търси компенсации от САЩ заради забавянето на изтребителите F-16

***

Сирени прозвучаха днес в източния украински град Донецк, който е под контрола на проруските сепаратисти в района, предаде АП.

РИА Новости съобщи, че в центъра на града е избухнал мощен взрив.

"Експлозията  стана пред сградата на правителството на така наречената Донецка Народна република (ДНР)", допълни руската медия. "На този етап няма данни за жертви и ранени", предаде РИА Новости.

Сирени огласиха Донецк след мощен взрив

***

От три седмици насам стотици шофьори на камиони са окупирали района на парламента в столицата, за да протестират срещу ограничителните мерки, които правителството въведе заради пандемията от коронавирус.

Полицията в Отава вчера даде ясен знак, че се готви да сложи край на блокадата до Парламентарния хълм и да премахне камионите от района, които са над 300. Временният началник на полицията предупреди, че "действията са неизбежни". Късно вчера бяха арестувани двама души.

Канадският парламент спря работа заради полицейска акция за разчистване на протестите в центъра на Отава

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2180 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Вики

2022.02.19 | 07:08

19
Откакто му спряха кранчето от Булгаргаз, Радев е бесен. Избрахме го за да подкрепя новото правителство, а той си е старо БСП. Не стига че Гроб и тия дето не могат да говорят български от ДПС само лаят ами сега и президента. Толкова е прозрачен и не се прикрива. Изобщо не му пука за народа. За тоя тъп народ хляб и лук и сланина да има, а пък той може луканка да яде. Ненаядохте се, аман от стари алчни политици.И всичко това на фона на речите ви за В. Левски. Отврат.

2022.02.19 | 06:26

16
ГЕРБ се справяха много по добре от тия леваци.
gogo

2022.02.19 | 06:59

18
SKORO TRAGEDIATE 6TE SVAR6I...I GERB SE ZAVRA6TAT.
Бачо Колю

2022.02.19 | 06:48

17
Нямаш си представа в България колко ти "верваме".С основание.
1

2022.02.19 | 01:33

15
България и Шенген... Транзитен коридор за всички уроди нахлуващи в България директно в Брюксел за сметка на Шенген да им се радва Лично Меркел да ги посреща и да им мие и целува краката, като главен майстор предизвикал поръчковата миграцията
1

2022.02.19 | 01:23

14
България не вярва на Шенген извратеняци джендъри
Анонимен

2022.02.19 | 01:06

13
Борисов отдавна е станал пословичен и сред българския народ с неговите Андрешковски хитрувания, тарикатлъци и лъжи !

2022.02.19 | 00:35

12
ада на новото правителство е много по добър от рая на герб

2022.02.18 | 22:23

6
опг гроб не ни е опцията пред света

2022.02.19 | 00:31

11
от тия леваци кой по добре се справя с кражбите

2022.02.18 | 23:39

8
ГЕРБ се справяха много по добре от тия леваци.

2022.02.19 | 00:25

9
управлението на гроб беше един от най мракобесните периоди в българската история.... рекети,кражби, днес говорим едно нещо,утре си завъртаме опашките на 180 градуса, некомпетентност...... под маската на евроатлантизма спряха южен поток за да могат фирми на гроб да участват... напред във времето ще излязат и далаверите в енергетиката ......... никога повече гроб

2022.02.19 | 00:29

10
ФИНАНСОВИЯ РЕСУРС,МЕДИЙТЕ, ПРОФСЪЮЗИТЕ И СЛУЖБИТЕ КАТО ЦЯЛО ОЩЕ СЕ КОМАНДВАТ ОТ ГРОБ
Рени

2022.02.18 | 21:31

5
Не ни трябва Шенген.

2022.02.18 | 23:38

7
ГЕРБ се справяха много по добре от тия леваци.

Добави коментар

Водещи новини