Чакам списъка на Бареков по разследвания на Не!Новините

  • 17 февруари 2022 17:41

  • 3994
  • 0
Чакам списъка на Бареков по разследвания на Не!Новините
©

И прокуратура, и КПКОНПИ, и политически лидери, и журналисти – за чудо и приказ в нашата приказна страна от хиляда и една-две нощи. 

Хората по цял живот чакат чудо да им се случи, а на нас в България – по няколко на ден…

По едно време, за кратко, бяха спрели да се случват и аз много се притесних, даже малко се възмутих, но сега си тръгнаха пак по редовната програма чудесата, та се успокоих. 

Ако сте забравили някое, да ви подсетя:

И така…

Докато се разсейваме с това, че Джамбазки е направил Зип Файл в Европейския парламент, ще пропуснеме чудото на руската либофф. 

Ето, например К.К. a.k.a. Копейкин ще вдига нова революция против зеленото, този така мразен у нас цвят – сертификати, еколози, долари… опа, не, без последното. 

Анти-зеленото чудо на г-н. другаря Костадинов е насочено срещу сертификата. Направил си е среща с другите революционери да чупят властта баш на 23 февруари. Викам си: брех!, тва ми звучи познато, двайс-трети, двайс-трети, какво имаше на двайс-трети…?

А, сетих се! - «День защи́тника Оте́чества» — праздник, отмечаемый ежегодно 23 февраля в Белоруссии, Киргизии, России и Таджикистане.
С 1922 года в СССР эта дата ежегодно традиционно отмечалась как «День Красной армии», с 1946 года — «День Советской армии».

Мà тва е денят на съветската армия, бе другари! Как не се сетих!

Междувременно коалиционният партньор („партньор“ е просто дума, те са си само приятели, честно; платонично е всичко) БСП отправи смразяващо подсещане към премиера Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, че в българската политика не е добра идея наистина да правиш нещата, които казваш, че ще направиш. Особено, ако са срещу интересите на руските олигарси. Например – да цакаш АЕЦ „Белене“, a.k.a. Гьола. 

Приятелски огън… защото са социалисти

Може да не е изгоден, може да не е и много безопасен, може „Козлодуй“ да е по-добър, изгоден и безопасен, ама „Белене“ е обещан на таваришите и таваришите чакат. А като почакат, пà им писне, може да си поискат парите обратно. Не „инвестициите“, а „подаръците“ може да си поискат обратно и тогава ще си ере гайката положението. 

Президентът Румен Радев и той подсети Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и цялото правителство, че „чакаме решения“. Демек: àре, по-бързо с тая вълшебна пръчица, що още не сме като Швейцария, колко време ще ви чакаме? 

Като с треньорите по футболните ни отбори (извинявам се на истинските футболни отбори по света, просто няма друга дума, с която да ги наричам тия наште…): дойде да тренира клуб от професионални дървета, дръжки на брадви, двама сакати, трима слепи и на втората седмица се почват въпросите: àре бе, що не сме шампиони вече! А-а-а… ще сменяме треньора за 976 път!

Понеже споменах другаря Костадинов и това, че ще отбележи деня на съветската армия с революция срещу българската власт, парламент и каквото там е останало от демокрация и здрав разум…

… не мога да не отбележа и другото му „чудесно“ включване в днешната ни приказка от хиляда и една-две нощи:

„Аз искам да счупя това управление. Искам управление, което да не се отчита пред чужди посолства“. 

Какво не ви е ясно? Руското посолство просто не е „чуждо“, това е. 

...

Костадинов: Искам да счупя това управление. Искам управление, което да не се отчита пред чужди посолства

Чакайте, има и още:

„Искам да знам, че то поставя истинските проблеми на дневен ред“.

Аз какво разбирам от това? Разбирам истинските ПРОБЛЕМИ бе, другари: кемтрейлса, цената на фолиото за шапки, плоските глобуси, ваксините за сатанински ритуали, петджито, Бил Гейтс, Сорос, цената на краставиците. 

А не тинтири-минтири, международното положение.

Другото анти-зелено чудо е, че най-после (е, за трети път, ама кой ти помни) КПКОНПИ, която е втората най-светла и чудотворна институция след прокуратурата на прокуратурите на всички земни кълбета, се е заела да разследва, съответно да понамачка малко зеления Тома Белев. 

МОСВ излезе с позиция по повод медийни публикации за сигнал до КПКОНПИ

Отвратително е разни еколози и всякакви хора да се пречкат в краката на бизнесмените и инвеститорите и да плямпат глупости, като например, че искат да остане природа в България. То, природата е хубаво нещо, ама нѝ се яде, нѝ се пие, друго си е бетон, чалга, трийсе лева чадърчето, по планините да асфалтират малко и после, като нагушиш парите, да идеш на природа, ама на Малдивите. 

Действие по сигнал води до разкритието, че Белев е бил (дръжте се здраво!) председател на Управителния съвет на Сдружение „Асоциация на парковете в България“. 

Ужас! 

Е, верно е сà, че той всъщност вече не е, даже е спазил срока до 4 март; верно е и че сдружението пък и не е получило и една стотинка от бюджета на МОСВ или негови структури, включително Оперативната програма „Околна среда”, ама това са подробности, които няма да ни развалят кефа да прочетем, че с все „човек на Божков“ са подбарали и Зеления Октопод Тома Белев. Найс, а! 

Най-мразим глупости, като подробности или истината, да ни развалят хубавата история. 

Като казах, че не обичам глупости, като подробности или истината, да ни развалят хубавата история, се сетих за следващото чудо, а именно, че Николай Бареков е решил пак да хване вълната на фешъна и да си направи и той списък с имена, които да бъдат разследвани. Дал го е на прокуратурата. 

Част от финала на „сигнала“:

„Към така посочените имена прилагаме следните сигнали, публикации и журналистически разследвания:
Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на – Приложение №1 – Разследване на Агенция ПИК
Иво Прокопиев – Приложение №2 – Публикация на разследващия сайт АФЕРА
Иван Костов и Мина Костова – Приложение №3 – Разследване на Антикорупционен фронт
Николай Събев – Приложение №4 – Разследване на Сдружение „Будните Българи”

И Бареков извади списък за прокуратурата - Петков и Василев начело, ВКП започва проверки

„Разследвания“ на Агенция ПИК, сайта Афера и „Будните Българи“. Силен ход. 

Разбирам, че мнозина се опитват да се правят на саркастични комедианти и да остроумничат на гърба на „списъка на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически“ с 19-е имена, но да гледаш тия гении да се правят на комици е точно толкова приятна гледка, колкото да гледаш 86-годишна стриптийзьорка.

Вие може да помните Бареков като свиреп журналист, задаващ неудобни въпроси на властта… шегувам се, никой не го помни така; 

Може да го помните и около това, че името му и това на съпругата му изскочиха от „Досиетата Пандора“ за укриване на офшорна фирма на Британските вирджински острови;

Но аз го помня като човека, заради когото падаше по половин-една страница във вестника, в който работех едно време, за да се сложи лъснат, сладък материал, посветен на това колко готин пич е Бареков, БАШ когато Бареков беше влязъл в политиката и му трябваха гласове за изборите. 

Вестникът със славно минало, неясни гръцко-офшорни собственици и връзки с #КОЙ ли бизнесмен, не помня защо беше решил, че баш Бареков е такъв пич, че да го рекламира до откат. Само си спомням, че като дойдеше Барековден, си почивахме, щото половин-една страница падаше от раз и не се налагаше да работим тоя ден. И Бареков стана политик. Но не е забравил будната си гражданска съвест, ето. Дава сигнали на прокуратурата срещу премиера по сигнали на ПИК и Афера. 

Аз лично тръпна в очакване да видя следващия му сигнал до прокуратурата, базирани на сигнали и разследвания на Не!Новините. 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
3994 0

Свързани новини

Водещи новини