След Бали, DEA идва в България

  • 13 юни 2012 16:53

  • 750
  • 0
След Бали, DEA идва в България
©

България ще бъде домакин на регионална конференция, организирана от DEA. Това потвърди на среща с вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа директорът на Американската агенция за борба с наркотиците Мишел Лионхарт, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и директорът на DEA Мишел Лионхарт разговаряха по време на 29-та Международна конференция за контрол на наркотичните вещества (International Drug Enforcement Conference IDEC). Събитието се провежда в Бали, Индонезия. Българският вътрешен министър участва във форума по покана на Мишел Лионхарт. В срещата участваха директорът на ГДБОП Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна, регионалният директор на DEA Марк Дестито и Джим Сойлес – ръководител на отдела за специални операции в Американската агенция за борба с наркотиците. Нееднократно и двете страни подчертаха отличното взаимодействие между българските и американските правоохранителни служби. След направен преглед на съвместната работа и постигнатите резултати бяха очертани и последващите стъпки в оперативната работа и провеждането на бъдещи операции за противодействие на организираната престъпност.

По време на срещата директорът на DEA Мишел Лионхарт потвърди, че е осигурено финансиране за провеждането на регионална конференция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. Тя ще се проведе през септември тази година в София. Във форума се очаква да вземат участие и страни от Близкия Изток, партньорството, с които е от изключително значение при разследването на наркотрафика. Провеждането на регионалната конференция в България ще допринесе значително както за подобряване на координацията между правоохранителните служби, така и за обмяната на опит. Основните теми, които ще бъдат включени в програмата на предстоящата конференция, са наркотрафикът, прането на пари и проследяването на паричните потоци, генерирани от търговията с наркотици и въздействието на тези престъпления върху икономиката на отделните страни.

Министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа проведе и двустранна работна среща с Гориес Мере – президент на настоящата Международна конференция за контрол на наркотични вещества (International Drug Enforcement Conference IDEC) и директор на Националния борд по наркотиците в Индонезия. Обсъдени бяха възможностите за подобряване на взаимодействието и координацията между службите на двете страни. Гориес Мере потърси съдействие от министър Цветанов във връзка с разследване на индонезийските власти. Според предоставените по време на разговора данни, става ясно, че в трафик на над 1 тон кокаин е замесен български гражданин. Същият е задържан в рамките на международната операция „Кокаинови крале”. Министър Цветанов запозна директора на Националния борд по наркотиците в Индонезия с работата и успешното провеждане на операцията, съвместно с Италия и Испания.
На срещата беше договорено комуникацията по разследването, провеждано от индонезийските служби, да се координира с офиса на DEA в София и с партньорските служби, участвали в операция „Кокаинови крале”.
Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Гориес Мере обсъдиха и възможностите България и Индонезия да си взаимодействат при екстрадирането на задържани по разследвания за трафик на наркотици.

Последвайте канала на

Novini.bg
750 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини