Започва приемът на заявления за абонамент за синя зона за паркиране в Кърджали

  • 15 февруари 2022 16:39

  • 1147
  • 0
Започва приемът на заявления за абонамент за синя зона за паркиране в Кърджали
© Булфото архив

От 21 февруари в Кърджали започва приемът на заявления за абонамент за синя зона, която предстои да заработи в най-скоро време в централната градска част, съобщават от общинската администрация и уточняват, че на интернет страницата на администрацията вече е активна секция с информация за обхвата на зоната, абонаментите по нея и други въпроси.

От общинската администрация посочват също, че са заложени няколко вида абонаменти - касаещи както живущите в зоните за платено паркиране, така и хората, развиващи бизнес в периметъра им.

София, Пловдив, Бургас и Варна готови с нови проекти за подобряване на качеството на въздуха

Зоната, проектирана още през 2016г., включва над 30 улици с прогнозни в нея повече от 600 места. Закупени са необходимият брой скоби, поставени са информационните табели и машини за самотаксуване.

С решение на Общинския съвет е приета и цена на услугата, като при плащане чрез есемес е разписано, че час престой ще струва 1 лв. плюс цената на съобщението. Направена е и маркировката по асфалтовата настилка в обхвата на т.нар. синя зона, като предстои единствено самият пуск.
 

Мая Йорданова
1147 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини