Водещите новини! Пиян плаши полицаи с играчка; нов тежък случай на зверско насилие; американците напускат Украйна

  • 11 февруари 2022 13:10

  • 1489
  • 0
Водещите новини! Пиян плаши полицаи с играчка; нов тежък случай на зверско насилие; американците напускат Украйна
© Pixabay/Novini.bg

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 11 февруари ***

 

Петдесет и шестгодишен мъж от преславското село Имренчево е задържан за хулиганска проява. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Вчера мъжът изскача пред полицейски екип от Велики Преслав като насочва срещу униформените пистолет, после прави опит да избяга.

По-късно става ясно, че пистолетът е детска играчка, а мъжът - пиян. Пробата с дрегер отчела 2,4 промила.

Пиян плаши полицаи с пистолет...играчка

***

Докато страната още не може да проумее убийството, предшестващо насилие, чупене на пръсти и изтръгване на нокти в с. Антон, вече има нов случай на бясна агресия и садизъм. 

Залят с бензин и подпален след скандал. 

Мъж бе залят с бензин и подпален с цигара във Видин

***

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че гражданите на САЩ трябва да напуснат Украйна сега и че той няма да изпраща американски военни, за да евакуират те американци от страната, в случай че Русия нахлуе в нея, защото това би могло да предизвика световна война, предадоха световните агенции. "Нещата могат да излязат извън контрол много бързо в Украйна", заяви Байдън в интервю за Ен Би Си.

Байдън призова американците в Украйна да напуснат страната

***

Кметът на украинската столица Киев Виталий Кличко заяви, че ще я защитава с оръжие в ръка. Той изрази готовност в случай на руско нашествие да замени кметския костюм с военна униформа, предаде Франс прес.

В интервю за Франс прес Кличко заяви, че през цялото време тренира за водене на бойни действия и може да стреля с всички видове оръжия.

"Всеки агресор трябва да го знае, това няма да бъде една обикновена разходка, това ще му коства скъпо, ние няма да се предадем", предупреди той.

Кличко е готов да се бие при руско нашествие

***

По време на петъчния парламентарен контрол се разрази спор между Йордан Цонев от ДПС и премиера Кирил Петков. Двамата взаимно се обвиниха неколкократно в лъжи. Повод за размяната на реплики станаха законът "Магнитски", "златните паспорти" и предадения от министър-председателя списък на Прокуратурата.

Жесток скандал в парламента между премиера и ДПС

***

20 години разлика: Ретро снимка на Кирил и Линда Петкови подпали мрежите

***

Министрите на транспорта Николай Събев и на туризма Христо Проданов и представители на основните сдружения в туризма, хотелиерския бизнес и на туроператорите отпътуваха днес с първия полет от София до Скопие.

Председателят на парламентарната Комисия по туризъм Илин Димитров също е част от официалната българска делегация.

Излетя първият самолет София - Скопие

***

В България са регистрирани и трите подтипа на варианта Омикрон.Това каза в ефира на „Твоят ден” доц. Любомира Николаева Гломб, завеждаща отделение „Вирусология" в НЦЗПБ. По думите й новият вариант на вируса беше доминиращ у нас на около 80% при секвенираните проби до 20 януари.

В България върлуват и трите подтипа на Омикрон

***

Ето каква е заболеваемостта от COVID-19 в страната на двуседмична база

***

Австралийските коали вече са застрашен вид, предаде Скайнюз.

Според данни на централното министерството на околната среда през последните години е отбелязан рязък спад в популацията на този животински вид. "Най-тежка е ситуацията в източната част на страната. Заради продължителните засухи, силните горски пожари и усвояване на горски масиви от фермери в периода 2017 – 2020 г. броят на коалите е намалял с 30 на сто", посочиха още от институцията.

"Щатът Нов Южен Уелс лидер в тази черна статистика. Там броят на животните е намалял с 41%", допълниха от министерството.

Коалите в Австралия станаха застрашен вид

***

Либия се озова отново с двама премиери, което показва колко голямо е напрежението в страната, в която сигурността е подкопана от борби за власт и политически хаос, предадоха световните агенции.

Либия се оказа с двама премиери

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1489 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини