ДПС да иска премахване на Берлинската стена и робството в САЩ; Какво правят руснаците от скука? За „вестникарските изрезки“ на Петков

  • 10 февруари 2022 16:07

  • 2298
  • 0
ДПС да иска премахване на Берлинската стена и робството в САЩ; Какво правят руснаците от скука? За „вестникарските изрезки“ на Петков
© Novini.bg

„Златните паспорти“ получиха червен картон не от кой да е, а от самото депесе на политиката. Как разбираме, че нещо ще се случи в България? ДПС казват, че ще се случи и то след малко се случва. 

Може да се каже, че имат политическо шесто чувство. Властта вдигна мерника на „Златните паспорти“ и ДПС веднага се вдигна срещу тия ми ти златни паспорти. Преди това си мълча толкова време, че дори Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически се зачуди на висок глас къде са дремали досега.

Неотдавна се видя краят на „ин хаус“ процедурите и най-първите и гласовити се оказаха пà ДПС… да викат срещу тоя зъл инхаус. А преди това какво са правили? Кой ги знае? Политика, вероятно. 

Още тогава ви казах: Инхауса кè падне!

Инхауса кè падне!

Сега премиерът се почувства малко обиден, че от депесе са му свили идеята. Така де, не че са я „свили“, а си я рекламират малко като тяхна си, един вид. 

Обяснението: Петков дава сигнал, че ще трябва да ликвидират въпросните паспорти, но не е достатъчно гласовит. Въпрос на опит, какво да се прави. Трябва да си гласовит в тая държава, иначе ти крадат идеите. И какво става? Депесе прихващат сигнала и решават, че е време да се вдигнат срещу тия ми ти паспорти златни. 

Както е тръгнало, се замислям дали не е редно депесе да направят и по-драстична и „навременна“ стъпка, като например да се обявят против Берлинската стена или още по-навременното: срещу робството в Америка?

***

Като сме тръгнали да си говорим за адекватни включвания и Америка… в САЩ има една републиканка, която, като повечето републиканци, е еталон за интелект. 

Конгресменката Марджъри Тейлър Грийн, известна с това, че подкрепя всяка теория на конспирацията, за която се сетите, обича оръжията, забраняването на книги и целуването на глутеус максимуса на Доналд Тръмп-ти-дъмпти, е решила, за пореден път да сравни нещо с нацисткия режим. 

За републиканците се знае, че имат навика да сравняват всяко малко неудобство с Холокоста, макар че немалко от тях не вярват, че въобще се е случил… Другото, с което са известни, е величието на когнитивния им дисонанс. Както и да е. 

Марджъри се е опитала да сравни факта, че полиция охранява Капитолия (след като нейните хора се опитаха преди година да го щурмуват) с нацистката тайна полиция Гестапо. Малко не ѝ се е получило, защото това, което използва вместо мозък в главата, е подало грешна информация на устата ѝ, та е заявила: „… имаме Гаспачо полиция“, опитвайки се да каже „Гестапо полиция“. 

Но, то къде е супата Гаспачо, там е и Гестапо, нали? Важното е устата да не спира.

***

Като заговорихме за крайно-десни гении, трябва да отбележим, че хората, които се възхищават на Марджъри и на които Марджъри се възхищава, са налазили и в Канада. 

Конвоят на ковида сериозно дразни канадците, но засега те, бидейки канадци, се държат на положение и търпят навляците. Но, точно понеже канадците са си канадци и може да са много любезни и мили, но до време, скоро се очаква да се случи сблъсък, културен, разбира се, и тогава току виж си проличало колко канадци „подкрепят“ камионджиите. 

Междувременно, канадките смазаха рускините на хокей с 6:1 на Олимпиадата. Заради усложнения около организацията и много случаи на COVID, се наложи да играят с маски. Цял мач. С маски. И смачкаха рускините с шест на едно. 

По темата може да се каже само: 

Да можеше канадските шофьори на камиони да са поне наполовина толкова корави като жените си…

***

Докато сме на международна тема, да хвърлим едно око към международната тема на международните теми: не, не Фейсбук, за това – след малко…

… Русия, Украйна и НАТО… и ние. 

Първо: гледай какво правят руснаците, като им доскучае: картина на Анна Лепорская, рисувана между 1932 г. и 1934 г., застрахована за $1,3 милиона е била изложена в галерия в Екатеринбург в президентския център „Борис Елцин“. Още на първия си (!!!) работен ден новичкият охранител от някаква частна фирма взел химикалка и нарисувал очи на фигурите, изобразени на картината. 

Явно не му е харесало да си нямат очи. 

Според куратора Анна Решеткина извършителят е имал момент на „липса на разсъдък“. Общото мнение е, че го е направил „от скука“. В Guardian има цял материал по темата (ето >>>ТУК<<< (има и снимка на очичките)).

Интересно е да се отбележи, че реставрацията ще струва около $4600, а от полицията, като получили сигнал срещу охранителя от частната фирма, казали, че повредата била „незначителна“ и не си заслужавало да му повдигат обвинение. (!!!)

Те са над нещата, изкуство-мискуство, ай стига! 

Но от министерството на изкуството-мискуството специално се оплакали на прокуратурата и ония ръчнали полицията да вземе да свърши нещо, та сега започват да „отварят“ разследването.

Случката е от 20 декември… досега на тия от полицията не им е било достатъчно интересно да се заемат със случая… нещата там не се случват много бързо, нищо чудно, че на руснаците им става скучно в необятната страна на необятното време. 

И току вземат, че съберат войници на границата… за „учение“, не за друго. 

Не знам дали знаете, но и в това са иноватори братушките. Никой не прави учения на границата. Имало, казват, правила; и събирането на войски на границата е всепризнатият знак за военна агресия. Та, затова именно, военните по света не правят учения по границите си, та да не сбират армия по границите си, че току виж, без да искат, започнали война. 

Руснаците, от друга страна, предпочитат да си правят ученията по границата. 

Именно затова русолюбите в България казват, че Русия има най-мирните възможни намерения към Украйна. Даже са на ръба да им донесат чай и бисквити, ама Запада е тъп и не разбрал посланието, че и украинците излезли тъпи и вместо да пийнат чай и да хапнат бисквити, се изплашили, че ще ги избиват и инвазират…

Глей как стават недоразуменията. 

А то… учение било. 

Велика му работа – от скука я ще донарисува очички на картината, я война без да иска ще почне. 

Аз лично си мисля, че някои сценаристи са малко некадърни и силно разчитат на това, че публиката им е от идиоти. Ама нейсе. 

***

Споменах Facebook. 

Марк Зукърбърг плаши европейските гарги, че ще спира фейса на Стария континент. Сà… малко афифна ми изглежда тая заплаха, не защото ще си загуби един от най-големите пазари, а знаем, че богатите най-мразят да губят пари. Даже не и защото си задаваме въпроса: кое ще избере Facebook – да се съгласи да съхранява европейските данни в Европа или да си бие шута и да загуби милиарди. Не. 

Най-вече сме сигурни, че фейса няма да си иде, защото конкуренцията дебне да ги е… кстрадира от пазара. 

А именно ICQ… Не знаехте, нали? ICQ ОЩЕ съществува, да. Няма майтап! 

(Както се казва: ако не знае какво е ICQ, млада е за тебе, пич!)

Трепетът на първите онлайн флиртчета ще се завърне и ще ни подсети за младостта, първите ни мръсни шеги, прелетели планини и морета, стигнали до сателитите в космоса ще се върнат в спомените ни, ще си спомним оптимизма на новата технология, ще се подмладим, ще цъфнем, дет се вика. Тогава Мета, Зукърбърг, Инстаграм и бабините му дивитини никога повече няма да стъпят у Европата. Никогаш! 

***

Да се върнем, за финала, у нас си. 

Гледам, хора разни се подиграват на премиера Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и шефа на политическия му кабинет Лена БориславоваЛена БориславоваЛена Бориславова е родена на 8 октомври 1989 г. Завършила е право в Софийски университет и, че отишли да предоставят на прокуратурата „доказателства“ под формата на „изрезки от вестници“. 

Ама, другари, то само това е останало бе! Гледайте какво споделят колегите от „Сега“: „Има сигнал, че Гешев е горил документи по КТБ за Пеевски“. Това каза в предаването на „Сега" (О)позиция бившият служебен правосъден министър Иван Демерджиев.

Едно: „Той разказа, че в един от сигналите се твърди, че Гешев е унищожавал лично доказателства по делото „КТБ“.

Второ: „Демерджиев допълни, че човекът, подал сигнала, твърди, че Гешев е споделял с него, докато са били в добри отношения, че по „КТБ“, излиза информация за голямо влияние на Пеевски върху управлението на държавата“.

Явно само „изрезките“ са останали, другари… Другото „липсва“.

И пак се благодарете, че има и журналисти, че поне „изрезки от вестници“ и принтскрийнове от търсенето в Google да е останало, та да не се чудим имало ли е престъпност в тая държава или сме живели в рая, пък не сме разбрали. Малко като китайците и Тянанмън, дето НИЩО не се е случило през пролетта на 1989 г. 

Лена Бориславова: Срещу нас се води война на няколко фронта, което означава, че сме на прав път
 

Последвайте канала на

Александър Томов
2298 0

Свързани новини

Водещи новини