Въвеждат нови ограничения за центъра в столицата

  • 09 февруари 2022 21:00

  • 1905
  • 1
Въвеждат нови ограничения за центъра в столицата
© bulphoto (архив)

В София въвеждат така наречената "Зона 30". В части от центъра максималната скорост ще е 30 километра в час. Ограничението ще важи за участъка между булевардите "Пенчо Славейков", "Скобелев" и "Витоша".

До края на годината се планира ограничението да бъде въведено и във всички малки улици в широкия център. 

София е на загуба от репатрирането на автомобили

Сгушена между  площадка и блокове по улица „Доспат“ разрешената скорост от 50 става 30 километра. Част от хората в района са категорични – по улицата така или иначе не може да се кара с висока скорост заради лошото и състояние, съобщава БТВ.   

На съседната улица „Разслатица“ част от т.нар."Зона 30" освен двете големи дупки и неравностите, можем да видим и двата вида настилка на пътя.  

Максимална скорост от 30 километра се очаква да бъде въведена във всички малки улички в центъра, обясниха от общината. При нужда – ще бъдат поставени и т.н. "легнали полицаи", за да се ограничат нарушенията. 

„Целта е първо да се намали пътния травматизъм, особено в по-малките улици и жилищните квартали, където пешеходното движение е по-интензивно“, заяви Димитър Петров, дирекция ''Управление и анализ на трафика'' към СО.

В квартал „Манастирки ливади“ ограничението е 50 километра в час. Липсата на улици и тротоари  прави почти невъзможна и опасна разходката. Особено  за майки с деца. 

Ще бъдат ли направени зони със скорост до 30 километра и в кварталите и кога, тепърва ще се обсъжда.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1905 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
някой

2022.02.10 | 07:22

1
Ще се дават едни пари за нови знаци и пак никой няма да ги спазва...

Добави коментар

Водещи новини