За повишаване на данъците настояват кметовете във Видинско

  • 09 февруари 2022 18:56

  • 408
  • 2
За повишаване на данъците настояват кметовете във Видинско
© Pixabay

Кметовете на 14 населени места от община Видин настояха пред областния управител Любен Иванов да не стопира взетото от Общинския съвет решение за повишаване на местните данъци и такси, предава БТА.

Срещата се проведе днес в Областния конферентен център по инициатива на кмета на град Дунавци Димчо Скорчев и бе ръководена от областния управител на област Видин Любен Иванов.

Кметът на Дунавци каза, че, ако местните налози се повишат, ще има повече средства за малките кметства в община Видин. Кметовете увериха областния управител, че жителите на населените места в общината не са против повишаването на местните данъци и такси.

Областният управител Любен Иванов припомни, че е върнал решенията на Общинския съвет за повишаване на местните данъци и такси с мотива, че са незаконосъобразни.

Той допълни, че "решението на Общински съвет (ОбС) относно данъците е върнато поради нарушение на процедурата, която същият този Общински съвет си е гласувал и определил в правилника за своята организация и дейност".

Иванов коментира още, че всички промени в наредбите следва да се гласуват в две отделни заседания, нещо, което ОбС Видин не е направил.

Съдят търговец на имоти за неплатени данъци за над 180 000 лева

Областният управител бе категоричен, че като човек, на когото държавата е възложила да контролира законността на актовете на ОбС, е изпълнил своето задължение и е върнал решението, което можеше да бъде прегласувано като се отстранят нарушенията и това, което кметовете искат - повишение на местните данъци и такси в Община Видин, да стане факт.

Любен Иванов добави, че в държавния бюджет са предвидени 1 млрд. лева за благоустрояване на малките населени места, като приоритетни ще бъдат проектите от Северозападна България, в това число на Видинска област.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
408 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
М52

2022.02.10 | 22:30

2
ИСКАТ ПОВИШЕНИЕ СЪС 100% ДАНЪЦИТЕ НА МПС, ЖИЛИЩА И ТАКСА СМЕТ !!! СПРЕТЕ ТОВА ГРАБЕНЕ, ЗАЩОТО ОБЛАСТНИЯТ ГРАД ЩЕ ОСТАНЕ С 1 000 ЖИТЕЛИ !!!
те ги дадоха

2022.02.09 | 20:30

1
как са ги организирали, те не знаеха за кво изобщо са там хахахахаха

Добави коментар

Водещи новини