Скандал в бТВ заради транссексуални във възстановка на Майстора

  • 07 февруари 2022 09:22

  • 8522
  • 30
©

Една изложба наречене "Другите българки" предизвика полярни мнения и множество коментари в социалните мрежи. Става дума за фотографската възстановка на картините на Владимир Димитров - Майстора.

Представят я транссексуални българи, облечени като моделите на художника и заснети на фон, какъвто има на картините му. Проектът е реализиран с пари на Национален фонд "Култура" към българското министерство на културата.

Остава въпросът хвърля ли изложбата петно върху творчеството и паметта на големия български художник или е просто предизвикателство към нашите традиционни представи за изкуството.

Фотографът и авторът на изложба Михаил Вучков обясни идеята за бТВ за проекта си с това, че е имал възможността лично да види как се осъществява подобен преход на негов близък приятел в миналото, който вече една прекрасна дама.

„Това ме ангажира до голяма степен с темата и в търсенията си да видя до каква степен тази група в България е дискриминирана не можах да намеря аналог на толкова дискриминирана група. Доста се порових и се оказа, че последният човек, който е запаметил образа на българката в патриархална България и то с голяма популярност е Майстора“, добави той.

В писмена позиция ВМРО казва, че това е „унижение за българската култура. Тази фотосесия е жестока гавра с големия български художник“.

Журналист за тpaнc модели по картини на Майстора: Пошлост, финансирана от държавата

„Твърди се, че в България тази група е била дискриминирана и ги сравнява с проблемите на българските жени, когато са нямали право да гласуват, нямали са право на мнение. Няма такова нещо в България, у нас по Конституция са гарантирани индивидуалните човешки права, а не по групи, общности или малцинства. Това оправдание е смешно и жалко“, заяви  пред бТВ организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.

„По закон всички хора в България имат права, но на практика нямат“, отговори авторът на изложбата.

След това започна и спорът на висок тон в студиото на сутрешния блок „Тази сутрин“:

Михаил Вучков: Във вашата партия ще назначите ли транссексуална секретарка?

Юлиан Ангелов: Защо трябва да назнача транссексуален. Когато някого се назначава на работа е заради неговите качества дали е мъж, дали е жена, дали е някакъв друг. Никога няма да си поставя въпроса в главата дали някой е транссексуален, дали е жена, дали е мъж. Въпросът е да върши работа.

Михаил Вучков: Нашето общество не дава достъп до себе си на транссексуалните хора, те биват сегрегирани.

 

Десислава Станева
8522 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
Радка

2022.09.29 | 12:32

30
Не допускайте такива хора в медиите.Това са хора на които им се плаща яко за да опорочават християнските ценности и да слугуват на сатанизма.
гого

2022.02.08 | 07:17

27
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина-канибал-ваксър Боко-Българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸: uni.su/bwT7KI
⊙﹏⊙Cийкa-ЧAКAЛAПஜ۩☺۩ஜ

2022.02.08 | 07:18

29
Пo зaкона за администрацията чл.14, ал.4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. ♠♠♠♠Борисов излежава осем месеца в затвора в Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. ♠♠♠♠Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. ♠♠♠♠Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. ♠♠♠♠Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. ♠♠♠♠Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ♠♠♠♠Затова с никакви избори 77 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. ♠♠♠♠Болшевишко-милиционерска диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка! Всичко друго е ташак!: uni.su/IiTd2K
☠Кристина Кръстева☠

2022.02.08 | 07:18

28
Ваксъра-Болшевик-Канибал Бoйкo Meтoдиeв Бoрисoв, пeдeрaст, пeдeрaст, пeдeрaст, УУУУУУУУУУУУУ: uni.su/pJmb7A
scarface

2022.02.07 | 13:12

26
Целта е джендерите и педофилите да изпъкват пред другите,време е за революция.

2022.02.07 | 12:40

25
Стойко Сакалиев набира средства за болната си дъщеря. Много родители също. Да спасят децата си. Вместо да ги подпомогне държавата пилее парите ни за противоестествени създания!
неразбиращ

2022.02.07 | 12:25

24
След като,пиятелят,му е станал,ДАМА,ОПЪНАЛ,ЛИ ГО Е.ЩОТО,АЗ,БИХ ПРОБВАЛ.

2022.02.07 | 12:23

23
С нашите данъци, 10 милиона за трансове да клепат изкувството. На върбе !

2022.02.07 | 12:10

22
Това е целта на глобалистите да съсипят обществата да унищожат нормалните хора и да ги съсипят с ваксини Само така ще владеят света

2022.02.07 | 11:36

13
Не става дума за дискриминация! И никога не е било. Става дума за реклама, за популяризиране. Всяка психическа, сексуална или етническа малцинствена група може да се изреди да се проектира на творбите на майстора.

2022.02.07 | 12:09

21
Гнус ме е от тия. Уча децата си че това е ненормално и никога няма да е.

2022.02.07 | 12:07

20
Не може защото това е изкуство а педалите са ненормални

2022.02.07 | 12:06

19
Тоя с лилавата риза транс куку се държа нагло и нахално Така искат да натрапят и на децата в училище и после родителите няма да могат да гъкнат Само тези Транс куку ще имат права

2022.02.07 | 12:05

18
Хакимян Педала ги подкрепя Гнуууууууус

Добави коментар

Водещи новини