Почина международен редактор на bTV

  • 02 февруари 2022 15:42

  • 20962
  • 0
Почина международен редактор на bTV
© pixabay

Международният редактор на bTV Соня Жечева-Мутафова е починала, съобщават нейни близки. Дълги години тя следеше и представяше на зрителите най-интересното от световните новини, съобщават от телевизията.

Жечева-Мутафовеа е един от първите международни редактори в медията, през които минават събития като 11 септември, войните в Ирак, Афганистан и Сирия, процесите в Европа и Съединените щати. 

Почина журналистът Стефан Солаков

Соня Жечева-Мутафова е родена и израснала във Варна, където завършва английска гимназия, а след това и английска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Била е преводач и преподавател в Института за чуждестранни студенти и в Нов български университет.

Започва журналистическата си кариера като преводач в ефир на новини от „Евронюз” в кабелна телевизия, а след това става и международен редактор.

Соня вярва, че най-голямата сила на журналиста е да влияе върху обществото и институциите, като им оказва натиск, за да си вършат работата и че силата му е в това да търси и да постига справедливост.

От историите по света Соня обичаше да отразява оптимистичните и жизнеутвърждаващите, и виждаше себе си като „мултиресорен” журналист. Би застанала зад всяка добра кауза, а надеждата ѝ е, че светът ще започне да инвестира по-малко във войни и повече в разработката на лекарства за „бичовете” на нашето съвремие като рака.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
20962 0

Свързани новини

Водещи новини