Общопрактикуващите лекари в Пловдив с двойни сметки за ток

  • 01 февруари 2022 10:00

  • 1083
  • 1
Общопрактикуващите лекари в Пловдив с двойни сметки за ток
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Скъпият ток порази бизнеса и общините, но удар понесоха и общопрактикуващите лекари в Пловдив. За да се справят с тази криза, семейните лекари намаляват работното време и ще преглеждат на студено, икономисвайки.

Двойно по-високи сметки за ток за общопрактикуващите лекари в Пловдив, те плащат промишлен ток.

Населението все повече се разболява, а намалява медицинската грижа, констатират пациенти.

Д-р Сотиров от една от поликлиниките в града отбеляза, че колегите му намират различни начини да се справят със ситуацията -  намалява се отоплението, сменят го или се намалява работното време.

"Изходът не е по възможностите на общопрактикуващите лекари, това трябва да се реши на държавно ниво. Усеща се натиска от COVID, много повече деца се заразяват, както и възрастни, заразяват се ваксинирани и преболедували също", заяви още той.

Относно хапчета за COVID, д-р Сотиров отбеляза, че общопрактикуващите лекари все още не могат да ги изписват на пациентите, а на този етап те лекуват болните, без да им се заплаща за това.

Последвайте канала на

Калина Христова
1083 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.01 | 10:37

1
от темата за тока минахте на ковид! ама не го питате покрай тоя ковид колко пари е взел! и другите имаме двойни и тройни сметки за ток, ама за ковид пари не взимаме от държавата!

Добави коментар

Водещи новини