Водещите новини! Според Байдън Русия може да нахлуе в Украйна през февруари; кога идва пикът на Омикрон у нас? (и още…)

  • 28 януари 2022 13:03

  • 2487
  • 3
Водещите новини! Според Байдън Русия може да нахлуе в Украйна през февруари; кога идва пикът на Омикрон у нас? (и още…)
© Getty Images/Pixabay/Novini.bg

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 28 януари ***

 

Американският президент Джо Байдън предупреди, че има отчетлива възможност Русия да нахлуе в Украйна следващия месец, съобщи Белият дом. 

Натрупването на руски войници по украинските граници през последните седмици породи опасения за възможна инвазия. Русия, обаче, отрича да планира атака.

Байдън смята, че Русия може да нахлуе в Украйна през февруари

***

Лукашенко каза това в обръщение към народа и парламента, пред депутати и държавни служители. Москва и Минск се готвят следващия месец да проведат в Беларус, северно от Украйна, съвместни военни учения…

Лукашенко: Войната е възможна само ако Беларус или Русия бъдат атакувани

***

Пикът още не е дошъл, той ще донесе по 70 000 новозаразени на ден.

Ето кога:

Проф. Кунчев разкри кога идва пикът на Омикрон у нас

***

Наблюдаваме хора с COVID-19 доведени от свои близки, а после те въобще не фигурират в лист на карантинираните. Контактни не се карантинират, продължават да се разхождат по улиците. Не е предателство да кажеш кой ти е бил контактен, когато си заразен". Това заяви д-р Гергана Николова от БЛС за Нова нюз.

Не вълна, а цунами от болни с коронавирус при личните лекари

***

COVID-19 в България: Ето кои градове водят по зараза

***

В България липсва механизъм за разследване на главния прокурор Имаме два проблема - главният прокурор има власт върху всички прокурори и нямаме механизъм за разследване за "началника", защото няма какво да те пази", каза министърът на правосъдието Надежда Йорданова.

Министър Йорданова: Ще задействам процедура по освобождаването на Гешев при положително становище от КС

***

Премиерът Кирил Петков отговори на депутатски въпроси за резултатите и последиците от посещението си в Република Северна Македония.

Петков за РС Македония: Подходът - реални резултати, а не общи приказки. Въпросът за македонско малцинство у нас е недопустим

***

Съдията Александър де Мораес определи на Болсонаро срок от 60 дни, за да даде показания, който вече изтече, и сега разпореди президентът да се яви в петък пред полицията в Бразилия, за да бъде разпитан.

Разпитват бразилския президент по случай за изтекли секретни документи

***

Северна Корея е провела изпитания тази седмица на крилати ракети с голям обсег и тактически управляеми ракети земя-земя, съобщиха световните агенции.

Във вторник е била тествана модернизирана система за крилати ракети с голям обсег, а друго изпитание е проведено в четвъртък с цел потвърждаване на мощта на конвенционална тактически управляема ракета земя-земя, съобщи севернокорейската информационна агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс.

Северна Корея прави нови изпитания на ракет

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2487 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.01.28 | 13:43

1
За НЕуспеха на комунистическия режим, няма по голямо доказателство-Справка - КНДР или Северна Корея, образувана през 1948 година от съветската окупационна зона на Корейския полуостров. Еднопартийна и тоталитарна. Няма смисъл да поствам картинки, за да откриете 10-те разлики между Северна и Южна Корея. Няма смисъл и да търся онова видео в което всички реват за Ким Ир Сен, а който не реве - затвор :) Какво още мога да добавя, може би нещо за икономиката, което и сами можете да намерите в гугъл. Иначе хубаво говорят социалистите, де да беше и истина... Фактите говорят по-добре! Интересно защо нито един от нашите комунисти, включително и героят от интервюто не е емигрирал в Северна Корея, след като комунизма е такъв рай.
а

2022.01.28 | 18:07

3
а китай??? всички купуваме китайски стоки. половината неща са ти китайски. тия сравнения със северна корея не са релевантни.

2022.01.28 | 14:01

2
Цялата работа е че с тези действия Путин вдига цената на петрола и газа като му се хванаха на въдицата Америка и Европа големи бунаци излязоха

Добави коментар

Водещи новини