Поскъпват билетите за градския транспорт в Плевен

  • 27 януари 2022 13:19

  • 423
  • 0
Поскъпват билетите за градския транспорт в Плевен
© Булфото

В Плевен билетите за градския транспорт стават 1.50 лв., без промяна в цените ще са ученическите карти. Това решение бе взето днес на редовната сесия на Общинския съвет.

Увеличението е с 50 процента, сега билетът струва един лев. Актуализират се и цените на част от абонаментните карти за градския транспорт.

Билетчето за градския транспорт в Бургас скача

Предложението за промяна в цените на картите и билетите за градския транспорт в Плевен бе внесено от общинска администрация след постъпило искане от инж. Ангел Несторов, управител на "Тролейбусен транспорт", в което той се аргументира с променената икономическа обстановка и очакваното трайно повишаване на цените на тока, резервните части, горивото и други. Освен това в момента действащата тарифа е от 1 февруари 2015 г.

След продължителни дебати и направени редица предложения, съветниците се обединиха около цена за единично пътуване от 1.50 лв., а картите за учениците - 14 лв. за една линия и 16 лв. за всички линии да са без промяна, за да не се утежнява бюджетът на семействата в Плевен. За граждани месечната карта за една линия ще е 56 лв., за всички линии - 74 лв.

Новата тарифа за превоз на пътници от "Тролейбусен транспорт" ЕООД в Плевен ще влезе в сила от 1 март тази година, решиха още съветниците.

 

Виолета Симеонова
423 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини