Наложени са глоби за непочистен сняг пред търговски обекти в столицата

  • 25 януари 2022 11:35

  • 848
  • 0
Наложени са глоби за непочистен сняг пред търговски обекти в столицата
© Bulphoto
Слушай новината Слушай новината

27 глоби за непочистени от сняг и лед площи пред търговски обекти е наложил Столичният инспекторат, съобщават от там.

За 24 януари в районите "Изгрев", "Триадица", "Подуяне", "Студентски, "Слатина", "Панчарево, "Нови Искър", "Витоша", "Красно село", "Лозенец" е констатирано, че пред магазини и офиси, не е създадена организация за почистване на тротоарите, площите около сградите от сняг и лед. В район "Изгрев" освен глоби с фиш се е стигнало до съставяне на акт на обект на ул. "Никола Габровски".

От инспектората припомнят, че почистването е задължение на всички собственици, ползватели, лица, които фактически владеят или държат недвижими имоти или части от тях. Те са длъжни да почистват тротоарите пред и около сградите на имотите от сняг и лед, съгласно чл. 62, т. 2 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община.
 

Столичният инспекторат е наложил 28 000 лева санкции за непочистени спирки

Проверяващите екипи на Столичен инспекторат установиха непочистени прилежащи пространства към 14 спирки на градския транспорт в различни райони на града на 21 януари, т.г.. За неизпълнение на тази дейност са наложени санкции в размер на 28 000 лв. на фирмите, ангажирани с почистването в "Лозенец", "Витоша" и "Студентски".

Теодора Павлова
848 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини