В София 168 машини са извършвали обработки срещу заледяване тази нощ

  • 24 януари 2022 12:26

  • 175
  • 0
В София 168 машини са извършвали обработки срещу заледяване тази нощ
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

В София във връзка с валежите от сняг през цялата нощ са извършвани обработки срещу заледяване.

На терен общо 168 машини – снегопочистваща техника, са извършвали разпръскване на смеси и почистване на сняг. Във всички райони на града са обработени улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, стръмни участъци и мостове, общинската пътна мрежа, Южната дъга на "Околовръстен път". Обработени са основни улици в квартали, в някои райони и вътрешноквартални улици.

Жълт код за студено време и силен вятър в 22 области у нас

В Природен парк „Витоша“ се извършва опесъчаване на двата планински пътя: „Драгалевци" – "Алеко“ и „Бояна" – Златните мостове.

Почистват се и прилежащите пространства на спирките на градския транспорт в столицата, подходите към подлези и станциите на метрото.

Контролът на дейностите по снегопочистването се извършва от Столичен инспекторат. Обходи на терен извършват и аварийните екипи на общината.

През деня температурите ще останат отрицателни, възможно е образуване на заледявания. Припомняме на шофьорите на автомобили да използват превозните средства, оборудвани за движение при зимни условия и да карат, спазвайки дистанция и със съобразена скорост.

Радина Лазарова
175 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини