Видинският кризисен щаб е препоръчал повече дисциплина и контрол на територията на областта

  • 22 януари 2022 14:13

  • 1806
  • 0
Видинският кризисен щаб е препоръчал повече дисциплина и контрол на територията на областта
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Повече дисциплина и контрол на територията на област Видин е препоръчал Кризисният щаб във връзка с ежедневно завишаващата се заболяемост от COVID-19 и неговите варианти, съобщават от Областната администрация в дунавския град, предаде БТА. Председател на Кризисния щаб е областният управител Любен Иванов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Средно около 100 човека на ден са новозаразените с COVID-19 в област Видин. Индексът на смъртност е 7,4 на сто като данните бележат намаление. Здравните специалисти, на областно ниво, отчитат висок брой заразени и нарастване на броя на хоспитализираните.

Данните бяха изнесени на заседание на Областен кризисен щаб на Област Видин за борба с COVID-19, уточняват от Областната администрация.

Всеки трети в областта - 33,4 на сто от населението, има някаква форма на защита срещу коронавируса. 11,3 на сто от хората в региона са преболедували, 22,1 на сто са ваксинираните със завършен ваксинационен курс, а всеки трети от ваксинираните е с поставена бустерна доза. Директорът на МБАЛ "Света Петка" д-р Ивета Найденова е съобщила, че към момента 37 са заетите легла в COVID отделението, като капацитетът е 92.

Крисизният щаб e препоръчал на всичките 11 общини на територията на област Видин да бъдат още по-активни в контрола по спазване на противоепидемичните мерки, още по-голяма дисциплина, задължително носене на маска в закрити помещения, дезинфекция на ръцете и социална дистанция, уточняват в прессъобщението си от Областната администрация.

В Благоевградско затягат COVID мерките - учениците от 5 до 12 клас минават на онлайн обучение

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1806 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини