Кирил Петков: По-скоро трябва да се приеме нов план за управление на язовирите

  • 21 януари 2022 21:24

  • 1040
  • 0
Кирил Петков: По-скоро трябва да се приеме нов план за управление на язовирите
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

По-скоро трябва да се приеме нов план за управление на язовирите. Проблемът с язовирите в страната е огромен, заяви по време на парламентарния контрол министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически в отговор на въпрос за състоянието на язовир Огоста, предаде БТА.

Той каза, че има язовири в Министерството на икономиката, Министерството на земеделието, Министерството на енергетиката, Министерството на отбраната. Имаме абсолютно разпокъсано управление на язовирите. Още по-големият проблем е, че дори когато е направен списък на язовирите, в който има над 400 язовира, от които 35 се водят високоопасни. Премиерът изрази съжаление, че от тези високоопасни язовири нито един не е ремонтиран. От друга страна има десет други язовири, които не са високоопасни, посочи премиерът.

Що се отнася до язовир Огоста, Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически каза, че той е построен през 1986 година. Той е вторият най-голям в България, със стена висока 58 метра, дълга 1,4 км, побиращ 410 млн.куб.метра вода. За съжаление водният откос е със статут "неизправен", каза премиерът. Той посочи, че има филтрация на места, а стената на язовира не е бетонна, а е насипна. Изчислява се от експерти, че язовирът не застрашава директно живота и здравето на хората, но ние нямаме право да изчакаме още един сезон, в който това просмукване да продължава. Не можем да продължаваме да ремонтираме язовирите един по един, трябва да имаме обща стратегия. Над 600 млн.лв, които бяха вкарани в Държавната консолидационна компания, вече ги няма, информира премиерът.

Той определи като абсолютно безхаберие отношението към язовирите.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1040 0

Свързани новини

Водещи новини