От тотото отговориха на спортния министър

  • 21 януари 2022 13:58

  • 2933
  • 3
От тотото отговориха на спортния министър
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Във връзка с публикуваното съобщение в пресцентъра на Министерството на младежта и спорта Ви информираме, че нито един член на Управителния съвет или ръководния състав на Български Спортен Тотализатор, не е оказвал натиск, заплахи за репресии и уволнение, и не е изисквал по никакъв начин от служителите на ДП БСТ, да подписват "определени" декларации с неясно съдържание. Това заявиха от Българския спортен тотализатор.

Посоченото в съобщението преустановяване на трудовите правоотношения срещу обезщетение е на основание чл. 331 от Кодекса на труда. Прекратяването им, базирайки се на това основание, е изцяло законосъобразно волеизявление и на двете страни и с изплащането на договорени обезщетения не се нанасят имуществени вреди на ДП БСТ и ММС. Законодателят е предвидил възможността трудовото правоотношение да бъде прекратено именно по този начин - срещу изплащане на обезщетение. Никъде в трудовото законодателство не съществува забрана към работодателя да се възползва от правото си за прекратяване трудовите правоотношения на свои служители на гореспоменатото основание.

ММС: Получаваме сигнали за нерегламентирани дейности в Българския спортен тотализатор!

Предприятието не се издържа от държавния бюджет на Република България, а изцяло от търговска дейност и следователно оперативните му разходи не се влияят от бюджетирани за него средства. Начислените обезщетения са изцяло от перо самоиздръжка на ДП "Български спортен тотализатор", като по никакъв начин не намаляват изплащанитеотчисления към ММС и не оказват влияние върху бюджета за развитие на българския спорт и култура.

ДП БСТ успява да намали темпа на ръст на разходите за персонал, който е 9% за 2021 г. и 2020 г. съответно, но съпоставен с ръста на приходите, който е 18% и 45% се вижда, че приходите нарастват по-бързо от разходите. От приложената таблица е видимо, че с годините разхода за персонал става по-малък процент от приходите на ДБ БСТ.

Благодарение на настоящото ръководство на Български спортен тотализатор успяхме да спрем негативните финансови резултати, оптимизираме значително разходите, и за кратък срок повишихме приходите от продажби на хазартна дейност. Успехите, дошли вследствие добрата екипна работа, доведоха съответно до увеличаване на паричните отчисления за спорта, културата и Национална агенция по приходите.

Novini.bg
2933 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.01.22 | 18:04

3
Червен боклук да ти го набутам в миразливата уста на теб и жена ти в устата. ЧАЛГАР ДУХАШ НА СЛАВЧО.

2022.01.21 | 15:22

2
Хубава таблица изпраскали да замажат очите на хората. Ръста в приходите е от спиране на лиценза на нац.лотария например. Но заплатите не спадат, а се увеличават с 8 млн без да се каже защо - явно яко бонуси за добре свършена работа - увеличение на приходи НО НЕ ЗАРАДИ техни действия, а от законово направен монополист на пазара
OSMAN BEG

2022.01.21 | 14:34

1
БНТ, БТВ, НОВА, ВИЖТЕ ТАМ ДА СЕ РАЗБЕРЕТЕ, КОЙ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ ПРЕДАВАНЕ ЗА АНЕЛИЯ ДУЛЕВА ПЪРВИ! НАЙ-МАЛКО БОЙ, ЩЕ ЯДЕ. КАТО БОНУС, ОТ МЕН! :)

Добави коментар

Водещи новини