Заради високи сметки за ток: Община Поморие гаси част от уличното осветление

  • 18 януари 2022 14:43

  • 953
  • 0
Заради високи сметки за ток: Община Поморие гаси част от уличното осветление
© Pixabay

Заради драстичното повишаване цената на електроенергията и изключително високите сметки за улично осветление, които се налага Община Поморие да плаща, както и неангажираността на държавата да помогне в тази трудна ситуация, кметът Иван Алексиев разпореди предприемането на спешни действия за ограничаване потреблението на електроенергия. Това съобщиха от общинския пресцентър.

От днес уличното осветление в Поморие и всички останали населени места ще свети през един стълб. Възложено е на фирмата, поддържаща уличното осветление, да приведе този режим на действие до края на седмицата, за цялата община. През предстоящите месеци осветлението ще се включва в 17.15 часа и ще се изключва в 7.15 часа.

Монтана няма да спира уличното осветление заради цените на тока

В Общинската администрация в Поморие се спира използването на климатичната система и всички видове елекрически уреди за отопление. За всички спортни клубове и танцови състави, използващи общински сгради, ще бъдат направени препоръки за по-икономично ползване на климатиците и другите електрически уреди за отопление.

За месец декември 2020 година сметката за ток на община Поморие е 68 705 лв, а за месец декември 2021 година тя е 183 211 лева. Това налага и предприемането на спешни мерки, за които предварително се извиняваме на жителите на община Поморие, добавиха от общинския пресцентър.

Радина Лазарова
953 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини