Пловдив реши за COVID мерките

  • 13 януари 2022 16:25

  • 1207
  • 0
Пловдив реши за COVID мерките
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Общинският кризисен щаб в Пловдив не обмисля въвеждане на нови ограничения. Около тази позиция се обединиха членовете му на свое онлайн заседание, свикано днес от председателя д-р Калин Калинов, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31534

На заседанието са били обсъдени усложнената епидемиологична обстановка и готовността на общинските лечебни заведения за предстоящата пета вълна на COVID-19. Доктор Калинов потвърди техническата обезпеченост на болниците, но и обърна внимание на кадровия дефицит в системата.

77 жертви на COVID в страната за денонощието, сред тях и мъж на 29 г. без заболявания

Работим в много добър синхрон с РЗИ и Областния кризисен щаб, каза Калинов.

Във всички разрешения, които общината издава за публични мероприятия, изрично са описани мерките от заповедите на министъра на здравеопазването.

Служители на ОП "Общинска охрана" и Общинска полиция осъществяват контрол върху спазването на тези мерки.

На заседанието е било коментирано, че продължават да работят мобилните ваксинационни екипи, които приемат заявления за ваксиниране на работни колективи и по-големи групи от хора. Възможността за използване на мобилните екипи е достъпна и за личните лекари и техните пациенти.

Общинският кризисен щаб призовава гражданите да се ваксинират и да спазват строго противоепидемичните мерки, оповестени от Националния пандемичен комитет.
 

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1207 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини