Водещите новини! „Не може да обясняваш на хората, че тези ваксини ще им увредят здравето, а самият ти да си ваксиниран“ (и още…)

  • 13 януари 2022 13:11

  • 2726
  • 7
Водещите новини! „Не може да обясняваш на хората, че тези ваксини ще им увредят здравето, а самият ти да си ваксиниран“ (и още…)
© bTV/Novini.bg

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 13 януари ***

 

Цветлин Йовчев: Не може да обясняваш на хората, че тези ваксини ще им увредят здравето, а самият ти да си ваксиниран.

Такова нещо не трябва да бъде допускано в бъдеще. Трябва да разгледаме действията на протестиращите, действията на организаторите и действията на полицията. Това заяви бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев в студиото на сутрешния блок на БТВ.

По думите му правото на протест и свободно изразяване на мнение са основни ценности, но трябва да е ясно, че правата на протестиращите свършват там, където започват правата на другите: “Насилието не може да бъде използвано за политически цели”.

Цветлин Йовчев: Не може да обясняваш на хората, че тези ваксини ще им увредят здравето, а самият ти да си ваксиниран

***

5703 новозаразени с COVID-19 у нас: Расте процентът на положителните проби

***

С над 40 000 души се е увеличила смъртността у нас през 2021 година. Това заяви в ефира на Нова телевизия икономистът Петър Ганев.

147 727 души са починали през 2021 г., за сравнение през 1918 година, починалите са били 151 525 души. Това е рекордна смъртност за последните 100 години у нас, каза Ганев.

С над 40 000 души се е увеличила смъртността у нас през 2021г

***

Съветът за електронни медии със загриженост отчита поредното посегателство срещу репортери по време на упражняване на професионалните им задължения.

СЕМ с позиция относно посегателството срещу екип на БТВ по време на протеста на "Възраждане"

***

Вчерашния ден 77 човека са загубили живота си в битката с ковид. Организирането на хора да пътуват, насърчавайки ги да не използват предпазни средства и ваксини, е безразсъдна хулиганска проява. Депутатите на “Възраждане” са ваксинирани. Те могат да развеят депутатската си карта и да бъдат приети в най-добрите болници. Това заяви Николай Ангов от ПГ на “Продължаваме промяната”.

ПП: Организирането на хора да пътуват, неспазвайки мерките, е хулиганска проява

***

Зам.-председателят на ПГ на "Възраждане": Не сме призовавали за нахлуване в парламента

***

Зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин опроверга твърденията на депутати от "Възраждане", че е отказал да се срещне с представители на протестиращите вчера:

Кристиан Вигенин отрече да е отказал среща с представители на протестиращите

***

Нямаме комисия за етика в този парламент, ако имаше - трябваше да се занимае с тяхното поведение, посочи Мирчев.

Мирчев: Имаме по-важни неща за решаване от това да се правят протести

***

„Имам един въпрос. В тази зала има много добри специалисти, професори по медицина, финансисти, много добри юристи. Ако аз утре реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен, и им кажа “елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лв.”, не е ли правилно г-н главния прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора. И въпросът ми е прост - дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти“.

Ицо Хазарта към “Възраждане”: Шепа нещастни фашисти

***

НС днес: Депутатите обсъждат хаоса около пенсиите

***

Сенаторите одобриха късно снощи новите правила, които означават, че скоро неваксинираните няма да могат да посещават ресторанти и културни центрове, нито да се качват на влакове и самолети, пътуващи на големи разстояния. Досега те можеха да правят това, ако имат отрицателен тест.

Френският Сенат одобри засилени ограничения за неваксинираните

***

Италия ще почете председателя на ЕП Давид Сасоли с държавно погребение, обяви правителството днес, ден след кончината му на 65-годишна възраст, предаде ДПА.

Давид Сасоли ще бъде почетен с държавно погребение в Италия

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2726 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.01.13 | 15:53

7
А ми всъщност можеш,ако си сметнал че ти уврежда здравето и си разбрал че си допуснал грешка или си бил доброволно принуден от обстоятелствата,но трябва да излезеш и да го кажеш.
Мунчоо

2022.01.13 | 15:35

5
Вдигни юмруче бе баце :)

2022.01.13 | 15:51

6
Не мога,заврял съм го на тиквуня у свинтера до рамо.
Аха

2022.01.13 | 15:34

4
А га Посран Бабикян, Хаджигейов, Минетков и руспията Мая палеха маски, можеше, а?
ne

2022.01.13 | 14:14

3
tova tce ti si vaksiniran bokluk ne e problem za nikoi no vece e svetovna taina tce ot tazi tecnost faida niama.
Грета

2022.01.13 | 13:53

2
България да се изправи срещу енергийната криза и решаването и,защото се задава национална катастрофа. Ковида до една година ще мине криво, ляво. Кой умрял, умрял. Но с енергийните проблеми в близкото десетилетие ще има да си блъскаме главите. Повече ще емигрират отколкото сега ще умрат от Ковид.

2022.01.13 | 13:44

1
България се изправи срещу сертификата!

Добави коментар

Водещи новини