Най-важното, което видяхме от протеста е, че антиваксърите се събират в няколко автобуса

  • 12 януари 2022 23:39

  • 4865
  • 0
Най-важното, което видяхме от протеста е, че антиваксърите се събират в няколко автобуса
© Facebook/@www.fibro.bg

Равносметка… тъжна или оптимистична; положителна или отрицателна? Такава е. Равносметката от един излишно натоварен с тревога ден, направен такъв от хора, които дори не могат да си изберат кауза за протест в една държава, която е пълна с причини за протест, но те си избраха да скочат срещу животоспасяващи ваксини насред смъртоносна пандемия. 

Има и такива моменти в историята…

Равносметката на „Българско рационално общество“: 

 

„Най-важното, което видяхме от протеста днес е, че антиваксърите в България се събират в няколко автобуса и най-често са платени.

Противно на вярванията, противонаучните лумпени не са 70% от населението. Те не са и 15% според анкетни проучвания.

Неваксинираните в най-голяма част са жертва на пасивното поемане на дезинформация, на мързел или безразличие, неосъзнавайки сериозността на ситуацията. Не всеки е специалист по медицина, което е разбираемо.

Ето защо информираността и борбата с дезинформацията, които досега не се случват в България, са от много важно значение. Също така, ето защо има задължителна ваксинация за редица инфекциозни заболявания и благодарение на това, при над 95% ваксинирано население срещу тях, можем да водим спокоен и дълъг живот без тези внезапно убиващи болести.

Не всеки е специалист и не е в умението му сам да "преценя". Пасивното решение може да е фатално.

В България противонаучните лумпени получават твърде много ефирно време и въпреки че са (както е очевидно) малка част от населението, им се позволява да бъдат непропорционално гласовити.

Създава се впечатление, че лъжата е още едно мнение, равно на науката и фактите. По тази причина обществото е нерешително, седи в нищетата и умира без ваксина.

Дали политиците, лекарите и "експертите", на които им беше позволено от журналистите и медиите да говорят лъжи, осъзнават какъв масов мор причиняват? Дали им е гузно на съвестта?“
 

Последвайте канала на

Александър Томов
4865 0

Свързани новини

Водещи новини