РЗИ – София: Столицата няма да се затваря

  • 12 януари 2022 14:05

  • 924
  • 0
РЗИ – София: Столицата няма да се затваря
© Булфото (архив)

"Информираме Ви, че интерпретации, които се появиха в публичното пространство, за „затваряне“ на София-град са неверни".Това се посочва в официално съобщение на Регионалната здравна инспекция - София.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982


"Информираме Ви, че интерпретации, които се появиха в публичното пространство, за „затваряне“ на София-град са неверни. Институциите и експертите следят общата картина на заболеваемостта в столицата и предлагат решения на отговорните звена в системата – това е динамичен процес, който цели разработването на максимално адекватни противоепидемични мерки, които се решават на държавно ниво", се посочва още в документа.

"Съгласно издадената заповед на Министъра на здравеопазването № РД-01-13/11.01.2022 г., Ви информираме, че положителните резултати от тестове за COVID-19, проведени на 10.01.2022 г, както и техните контактни лица, ще бъдат поставени под задължителна карантина съгласно цитираната Заповед и направените в нея изменения и допълнения", се допълва в съобщението.

"В рамките на днешния работен ден ще бъдат информирани ангажираните и контролиращи изпълнението на Заповедта институции", добавиха от Столичната РЗИ

Официално: От днес продължителността на изолацията и карантината се намаляват

"Във връзка с извънредната натовареност на РЗИ - София и в условията на тежкия кадрови дефицит, в който институцията работи, отново молим гражданите, които имат желание да се включат като доброволци в помощ на процеса по прилагане на противоепидемичните мерки, да се свържат с нас на имейл priemna@srzi.bg", апелират от институцията.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
924 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини