Малко възпалени ценности

  • 10 януари 2022 15:00

  • 1639
  • 0
Малко възпалени ценности
© Getty Images

Може би щях да повярвам на чистите намерения на Джокович, ако към т.нар. му протест не се беше закачил най-големият двуличник, който си прекара кариерата в плюене по източноевропейците – Найджъл Фараж. 

Тоя умник, разбира се, веднага се присламчи към „ценностите“ на семейство Джокович и си пусна клип в Twitter как с брат му на Новак влизат в стаята с трофеите на тенисиста. 

Не закъсня и коментарът на Анди Мъри: „Моля те, запиши и неловкия момент, в който им казваш, че си прекарал по-голямата част от кариерата си в кампании за депортиране на източноевропейци“. 

За една „кауза“ можеш много да съдиш по хората, които се закачат за нея.

Където има истинска кауза (забележи липсата на кавички), там има истински хора, смели и готови на битка. Където има „кауза“, защото нечие его е наранено или някой иска да си прави реклама, там се залепват и страхливи отрепки, като Найджъл Фараж, който вчера проповядва срещу хората от Източна Европа, днес се пише защитник на човешките права (в… е, нямаше по-тъпа „кауза“ от „не искам да се ваксинирам пък!“), утре пак ще проповядва срещу източноевропейците. 

Каквато ви каузата, такива ви и подкрепящите. Фараж… човешка смешка в скъп костюм – оженил се за германка, вика срещу чужденците и пръв застъпник за Брекзит; плюе по Източна Европа, ама спонсорите на половината му партия са от Русия и Източна Европа. 

А Джокович, че бил голямата работа, ама набирал средства за пожарите в Австралия и не знам още какво… Голям тенисист е, да. И? Събирал е пари… по-точно стартирал е кампания, лично не е събирал нищо. Е? Първо – това е звезден пиар, много го правят, второ: да приемем, че е бил искрен – събирането и даването на пари трябва ли да му даде права да не спазва правилата? Добри/лоши… правила. Има ги. Спазват си ги. Каква е тая балканска логика: дадох ви тука едни пари, че ме пуснете начи метър, налЕ?!

Подсещане, че на Майк Тайсън му забраниха виза за Австралия през 2001 г., щото е осъждан за изнасилване, на Джони Деп и бившата му вече съпруга Амбър Хърд им забраниха влизане в Австралия, защото се опитаха да минат с неваксинирано куче.

Явно на австралийците не им дреме кой си и какъв си, щом не им спазваш правилата, си ходиш. 

Тая драма беше излишна и само доразпали и без това опасното разделение между хората по света, че и в България даже. През няколко часа някой от семейство Джокович се изказваше. Останаха само стринка му, учинайка му и на баба му третата братовчедка да кажат какво мислят за световното положение и за Иисус Спартак Джокович. 

Има една неприятна линия на коментиране и поведение, която ми направи много лошо впечатление – опитът да се политизира страхът на Джокович от ваксините се развихри като геройство най-вече в главите (и коментарите) на хора, които се прехласнаха от кеф, че руски военни са влезли да смажат бунта в Казахстан. Нерде Ямбол, нерде Стамбул, но… силен е полетът на мисълта на някои. 

Нека да кажем пет думи и за това; и за тези възпалени ценности. 

Как така е ОК да влязат руски войски, защото те били страни от Организация на договора за колективна сигурност (ОДКБ)…

Вие чувате ли се? Я си представете, че – понеже сме от НАТО, видиш ли – Бойко Борисов да беше поискал помощ от натовските турски военни по време на протестите, а? Харесва ли ви идеята?

Вдига телефона и ей, Ердоган, комши, прати турски военни да потушат протестите в България, нали сме всичките в НАТО. Благодаря! 

А Путин е казал, че ОДКБ ще се противопостави на всеки бунт и преврат. (Прочети го пак, бавно!)

По стар соц навик се обвиняват Запада, НАТО, САЩ и непеотата за всичко. Че Казахстан е затънал в корупция и на хората там им е писнало и се опитват да си вземат съдбата в собствените ръце… не! Това се нарича „външни сили“ и бунтът е смазан с убийства с помощта на „миротворците“. 

Добре… че сме в НАТО и ЕС, че – като гледам нивото – тука щеше да стане като в Украйна и Казахстан – с братските „съюзнически“ миротворци. Благодарете се на Бога, че сме в ЕС и НАТО, че иначе ОДКБ носи… миротворци. 


 

Последвайте канала на

Александър Томов
1639 0

Водещи новини