В Перник работят над 130 камери за денонощно видеонаблюдение

  • 08 януари 2022 19:25

  • 571
  • 1
В Перник работят над 130 камери за денонощно видеонаблюдение
© Pixabay

В Перник вече работят над 130 камери за денонощно видеонаблюдение, съобщи общинският пресцентър.

Те са монтирани в различни точки на града - възлови кръстовища и пътни артерии, пешеходни зони в централна градска част, кварталите "Тева", "Изток", "Мошино", "Църква", подлези, паркове и други.

Нова улица ще свързва индустриалната зона на Перник с пътя Кюстендил - София

Освен това устройствата засичат автомобилния трафик и установяват нарушения при паркирането. Те имат възможност и за периметрова охрана, както и аларми при установяване на нередности. В идните месеци и на други възлови места в града ще бъде монтирано видеонаблюдение.

По този начин община Перник ще упражнява допълнителен контрол за спазване на обществения ред, опазване на общинско имущество и за предприемане на действия при евентуални нарушения.

"В началото на мандата в Перник имаше малко над 40 камери и не всички работеха. Кметският екип е с амбиция до края на годината обхватът на видеонаблюдението да се разшири още повече", е казал секретарят на общината Мартин Жлябинков.
 

Радина Лазарова
571 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
????

2022.01.08 | 21:05

1
А, все още ги НЯМА и НЯМА, ПОТЪНАЛИТЕ ТАМ МИЛИОНИ ЕВРО от "ремонтите ПОД ВОДА" и "водопровода БЕЗ ВОДА"!? До кога???? Колко ОЩЕ КАМЕРИ са НЕОБХОДИМИ????????????????

Добави коментар

Водещи новини