Кирил Петков има кафяв колан по карате

  • 05 януари 2022 12:48

  • 2736
  • 30
Кирил Петков има кафяв колан по карате
© Фейсбук

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически има кафяв колан по карате. Това съобщи пред "България Днес" сенсей Явор Дянков, който е първият му треньор по бойни спортове.

Министър-председателят тренира при учителя в продължение на едно десетилетие - от 5- до 15-годишна възраст.

Усмихнат, решителен и позитивен: Кой е бъдещият премиер на България?

"Аз съм семеен приятел с бащата на Кирил - Петко Петков, който е много сериозен майстор по бойни изкуства. Той ми го доведе и го включих в голямата детска група. По онова време преподавах на стадион "Академик". Дълги години държах залата там, като имаше много деца и студенти. Петко тренираше под моята зала и беше един от пионерите в айкидото у нас. Тогава малките деца не можеше да тренират айкидо, тъй като бойните изкуства бяха преследвани от комунистическата власт. Ние се криехме като зали за танци например. За съжаление, такива бяха времената тогава. Да ги питаш защо забраняваха бойните изкуства, като много пъти ни арестуваха заради тренировките. До ден днешен не мога да си обясня защо каратето беше забранено, а по-опасни спортове като бокса и борбата - не. Кирчо беше на 5 години, когато баща му го качи за пръв път горе в залата при мен. Държал съм го на коленете си", сподели спомени от миналото Дянков.

"Като дете на Кирил отначало му беше трудно. Баща му го доведе, за да го научим на дисциплина и ред. Да си оправя леглото, да учи и да поема отговорности. Това е желанието на всеки родител. Учил съм го най-вече да е добър човек, да е смел и принципен. Да е отговорен - като каже нещо, да го изпълни. Тогава нямаше наркотици и престъпност, от които да държим далеч децата, и ги възпитавахме в друга насока. Водех лекции по история и философия на бойните изкуства, карах децата да си водят записки в тетрадки. Бяха крехки и слаби и формирахме физическото им израстване. Искахме да укрепнат и по-малко да боледуват", каза още пред вестника сенсеят, който е обучавал много бивши министри, както и 23-ма депутати от сегашния парламент.

Когато навършва 15 години, премиерът заменя каратето с айкидото, където се обучава заедно с баща си.

Дянков коментира и снимката, която се появи в публичното пространство по-рано тази седмица. На кадъра се вижда как той и Петков са в бойни позиции в държавна сграда.

"Написаха злобно, че сме били пред герба, в боксьорска стойка и че всичко това се е случило по време на работа. Нищо от това не е вярно. Събирахме се той да тренира, когато беше министър на икономиката - сутрин от 7 до 8 ч. Заедно с още един човек тренирахме в кабинета му, показвах му по-практични техники, държах му лапи... Неговите срещи започваха от 8,30 часа и така не пречехме по никакъв начин на работния процес. Правехме го, за да държи физическо ниво, защото понякога работеше до 1-3 часа през нощта. Много пъти ми е споделял, че напрежението и отговорността са сериозни. Казваше, че внимава да не обиди хората и иска да вникне в детайлите, за да не говори празни приказки. Снимката е правена в Министерството на икономиката. Поводът е да си припомним някои неща, тъй като напрежението му беше голямо. Търсеше релаксиращата част, която физически да го подготви за тежкия ден. Обсъждахме някои мои книги, които го учат на основни принципи. Аз съм една малка брънка в общата образователна част от неговото развитие. Голямата част принадлежи на майка му и баща му. Те са много стойностни и добри хора", разказва в детайли Дянков.

Учителят по карате призна, че не му е приятно, когато пишат некоректни неща за Кирил - че бил алчен и кариерист. "Знам, че с работа си е спечелил парите. Малко хора са на ясно, че е финансирал биологическия факултет на Софийския университет с 500 000 лева. Дал ги е за развитието на млади таланти. С Асен Василев финансират и харвардската група за млади таланти, които да успеят да изгреят в науката и изкуството. Има много стабилно семейство и изключителна жена. Не е двоен играч като многото политици, които сме виждали. Кирил е продукт на нашето поколение, което искахме да създадем", изрази позиция Дянков.

Преподавателят признава, че никога не е вярвал, че Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически ще стане премиер.

"Не само за него, имам и други министри и депутати, които съм обучавал. Не сме работили с него за тази тематика, че той ще стане премиер. През социализма дори не вярвахме, че ще падне Тодор Живков, камо ли за нещо повече", добави сенсей Дянков.

Кирил Петков: Политиците трябва да са слуги на народа

"Спокойно 2021-ва може да бъде определена като моята година след всичко онова, което направих през тези 12 месеца. Най-голямата изненада за мен бе сътворена в края на годината, когато премиер на България стана моят ученик Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. Г-н премиер, ти знаеш за този етичен кодекс, на който съм те учил: животът е болка, чувство за справедливост и почтеност, смелост и презрение към неправдата, самоконтрол, състрадание към всички хора, вежливост и уважение към етикета, прямота и уважение към думата на честта, абсолютна вярност към родината, дълг да браниш името и честта на народа, правилни възгледи, правилно намерение, правилна реч, правилно действие, правилен труд, правилно усилие, правилно внимание, правилна концентрация и най-важното, че търпението е най-голямото достойнство на човека! Успех по трънливия "път" на политиката Деши!", казва Дянков.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2736 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
Рашов

2022.01.05 | 16:48

23
Скоро и на гащите ще има кафяво.

2022.01.07 | 18:47

30
Репресии защото неви отърва,защото ви спряха кранчето за милиярдите.Сега вечака най лошото,затвор и връщане на всичко заграбено и построено.Маминкатави мръсна.Рашков няма дави прости и на герб също.
Ще мм го оберем

2022.01.05 | 17:06

24
С големия шомъл
Жени

2022.01.05 | 14:45

18
Затвор, .Никаква глоба. Подал е документ с невярно съдържание. Наказанието е 3 г. затвор. Това с ВОЛЕИЗЕВЛЕНИВ ЕТО МУ не важи 8има си закони. А отговор даже още няма. В Румъния се е получило, че в Канада е получено и ще се разгледа в 3 месечен срок. Значи най рано декември. И за това лъже, още и в момента е с двойно. Така, че щом за това лъже какво остава за друго. не ни трябват мошеници.Той излъга и затова, че е платил спасителната акция за алпиниста Боян Петров. За откраднатите ту милиони, ту милиарди от ББР, където и той не запомни колко да му е версията знаем всички....и т.н. и т.н.

2022.01.07 | 18:42

29
Герб дпс умреха.

2022.01.05 | 17:21

25
А СПАРИНГ С ОНЯ ПИШМЯН КАРАТИСТ БОКО КОГА ЩЕ НАПРАВЯТ? АЗ ЗАЛАГАМ НА КИРО! ПО МЛАД Е И ПО ПОДВИЖЕН Е ОТ ТУЛУПА!
ДО 26

2022.01.05 | 21:11

28
ЩЕ ГО НАПРАВЯ ПРОСТ РЕДНИК ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ.СПРИ КАШИКА ДА ПОЧИНИ ТАНКА!
ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2022.01.05 | 21:10

27
ГЕНЕРАЛ АЗ НЕ ВИЖДАМ,ДОКАРАЙ МИ ГО ДА ГО РАЗЖАЛВАМ.
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2022.01.05 | 19:29

26
Тулупа първо ще го набута на канадската му к.урва с 200, в г.ъзъ та до сливиците и след това ще си изплакне огромни генерлски к.ур в миризливата уста на киро-кривото чене!
Руми

2022.01.05 | 15:41

22
Анонимен ти откачи бе малоумник Защо те е яд на хората ? Ревеш срещу всички!Малоумно миризливо старче
Иво

2022.01.05 | 15:30

21
КИРО ПАПУРА – СИН НА ЧЛЕН НА БКП КОЙТ0- С АВЕРЪТ СИ ОБИРА ПРЕЗ 1991Г ЗАВОД ЕЛЕКТРОНИКА И ОТМЪКВАТ 187МЛН ДОЛАРА В АВСТРИЯ И ПО-КЪСНО В КАНАДА; АЧО ФАЛИТА – СИН НА ЧЛЕН НА БКП, РАБОТИЛ В МВР А ПО-КЪСНО КАТО НАДЗОРНИК ПРИКРИЛ МИЛИОННИТЕ ДАЛАВЕРИ В СТРОИТЕЛСТВОТО НА МАГИСТРАЛА МАРИЦА; МУНЧО КРАДЕВ – БИВШ ЧЛЕН НА БКП, ЗАВЪРШИЛ ПРЕЗ КОМУНИЗМА ВНВУ ДОЛНА МИТРОПОЛИЯ, СПЕЦИАЛИЗИРАЛ В СССР С НАБЛЮДАВАЩ ГЕН. ОТ КГБ РЕШЕТНИКОВ, ПРИКРИТ ПУТИНИСТ, КРАЙНО ОПАСЕН ЗА ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В НАТО И ЕС; ОТПАДНАЛИТЕ ОТ КЛАСАЦИЯТА – КЮСТЕНДИЛСКАТА ЧОЧАРКА, ПРЕДЛОЖИЛА ПРЕЗ 2013Г. ПЕЕВСКИ ЗА ШЕФ НА ДАНС, СНИМАНА МНОГОКРАТНО В ПОКОИТЕ НА ЧЕРЕПА; БАБАКЯН, БАЩАТА НА ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ..ПИШМАН-АДВ. ХАДЖИГЕЙОВ – ОТЯВЛЕН ЗАЩИТНИК НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, С ТЕСНИ НЕФОРМАЛНИ ВРЪЗКИ С ГЕЙ-ОБЩНОСТТА, АДВОКАТ НА ПЕЧАЛНО ИЗВЕСТНАТА КМЕТИЦА ХВАНАТА С ПОДКУП ОТ 70000ЕВРО; МРАВОЯДА – СИН НА АКТИВИСТКА ОТ БКП, ОТГОВАРЯЩА ПО ЛИНИЯ НА ДС ЗА ДОГАН, БИВШ МИН. ОТ ГЕРБ, УВОЛНЯВАН НАВСЯКЪДЕ ЗАРАДИ НЕКАДЪРНОСТ И Т.Н. И Т.Н.

2022.01.05 | 15:01

20
ПРЕЗ 1989 Г, ГИ ГОНИХМЕ С КАМЪНИ...СЕГА ЩЕ СЕ СЛУЧИ ОТНОВО, НО ТОГАВА НЕ СЕ ПРОЛЯ КРЪВ, ЗАЩОТО ИМАХМЕ ЖЕЛЕВ. СЕГА ОБАЧЕ НЯМА ДА НИ СЕ РАЗМИНЕ. ПЪРВА СНИМКА, КОРНЕЛИЯ УВОЛНЕНА ОТ СТАНИШЕВ С ПЕЕВСКИ, ТОЧНО ЗА КОРУПЦИЯ, ПРИВАТИЗИРАЛА ТЕХНОИМПЕКС. ДО НЕЯ КРАДЕЦ НА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ СЪДЕН В ЛОНДОН И АМЕРИКА. ДРУГИЯ ЛЪЖЕЦ ПОДАЛ ДОКУМЕНТ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ И НАРУШИТЕЛ НА КОНСТИТУЦИЯТА. ВТОРА СНИМКА. ГНОМА АТАНАСОВ, ДС КОМУНИСТ И БОЙКИЕВ ХР. ИВАНОВ МАДЖО, КОЙТО, КАЗА НИКОГА С БСП И ДПС, А ЕЙ ГО НА, ЧЕ И СЕЛФИ С ПЕЕВСКИ СИ ПРАВЯТ.ТРЕТА СНИМКА, ТОШКО АФРИКАНСКИ, КОЙТО ИЗОБЛИЧИ И ДВАМАТА КИРЧО И КОКОРЧО, ЧЕ СА МОШЕНИЦИ И ПРЕДИ МЕСЕЦ, КАЗА ДОБРЕ, ЧЕ НЕ СА СЕ ИЗЛЪГАЛИ ДА ГИ ПРЕДЛОЖАТ ТОГАВА ЗА МИНИСТРИ И ВТОРИ ПЪТ НЯМА ДА ИМА. И ЗА ТОВА СЕ СЪДИ С ТОЗИ ДО НЕГО ВАСИЛЕВ. А ВОЖДА ИМ ТРИФОНОВ КАЗА, ЧЕ НИКОГА С ДПС И БСП И ЩЕ СИ ГО ТАТУИРА НА РЪКАТА. ТАКА, ЧЕ ТАЗИ ЧЕТВОРНА КОАЛИЦИЯ ЩЕ Е ДО ФЕВРУАРИ, КОГАТО СИ ПОЛУЧИМ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК, ОЛИОТО СТАНЕ 8 ЛЕВА , А ХЛЯБА 3.
Руми

2022.01.05 | 14:47

19
Важното че е млад човек който има потенциал не е дърт козел миризлив на който му е крив целия свят!

2022.01.05 | 14:45

17
..Публикацията е на Danny Hristova: "КАКВО СТАВА, КИРЕ? И ние знаем английски...Документите ти са получени на 19 август 2021 г. Така че продължавай да ни будалкаш и вкупом с пРезидента да нарушавате основния закон на държавата! “Получихме заявление за отказ от канадско гражданство на 19 август 2021 г. Започнахме да обработваме молбата ви на 19 август 2021 г. По молбата ви е взето решение. Трябва да получите отговор в рамките на следващите три месеца.”
Любчо

2022.01.05 | 14:44

16
Червените плъхове си търсят нов по.рно проект, за да се намърдатотново в ба.рдака... Вчера в едно интервю, Борис Марков от СДС каза, че Мая Костинбродска е венерическото заболяване на политическата ни система. Аз бих добавила и, старата мома Дончева, Гнома, Рада и Купона, и всички партии, на уж на промяната, водени от Кауна Радеф, че са заразени от тая болест, както спинозната Импексова партия, на Краднелия Сланинова...

2022.01.05 | 14:44

15
Кирил Петков, вече ни излага и в Европа..“Продължаваме излагацията” С 10% гласували. Не е легитимен, в Брюксел каза, че има един мост на Дунав, а те са два. Онзи ден каза, че 32 милиарда са ваксинирани, а населението на земята е 7...Да се омита, позор.

Добави коментар

Водещи новини