Водещите новини! Мъж простреля бившата си и се самоуби; друг преби съпругата и внука си с метална тръба (и още…)

  • 31 декември 2021 13:19

  • 1673
  • 1
Водещите новини! Мъж простреля бившата си и се самоуби; друг преби съпругата и внука си с метална тръба (и още…)
© Pixabay

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 31 декември ***

 

Общата заболеваемост в страната продължава да се повишава.

За последните седем дни тя е с 19% по-висока от предходната седмица, а за столицата София процентът е 39.

Заболеваемостта за страната е 325 на 100 хиляди души население спрямо 294 вчера. Общо 12 области са с рекордна дневна заболеваемост за последните 14 дни.

19% ръст на заболеваемостта от COVID в страната, 39% в София

***

3616 са новите случаи на коронавирус

***

Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство във връзка със смъртта на член на екипажа на кораб, плаващ под малтийски флаг. Плавателният съд се намира на рейд при Пристанище Варна.

Според информацията, събрана до момента, целият екипаж на кораба е бил заразен с коронавирус инфекция. Тази нощ готвачът е починал.

Екипаж на български кораб е заразен с COVID-19, човек на борда е починал

***

„Направили сме средностатистически образ на пострадалия от пиратка – това обикновено е мъж, между 30 и 45-50 години. Много рядко имаме пострадали жени, изглежда те са по-заети през това време“, уточни лекарят.

Пострадалите от пиратки обикновено са мъже от 30 до 45-50 години

***

Tрагедия разтресе Лясковец. Мъж простреля бившата си жена и се самоуби със самоделка в къща в градчето. 

Драмата се разиграва около 20:00 часа, когато 51-годишната жена отишла да върне кучето на мъжа, с когото живеела на семейни начала, след раздялата им. Двамата се скарали и разгневеният мъж грабнал самоделно огнестрелно оръжие и стрелял. Прострелял бившата си в областта на корема, след което се прострелял. 

Медиците установили, че изстрелът е нанесъл поражения на далака, панкреаса и единия бъбрек, загубила е много кръв и има изходна рана на гърба. Пациентката е настанена в реанимация с опасност за живота.

53-годишният й бивш партньор е издъхнал на място. От полицията разследват случая, образувано е досъдебно производство.

Трагедия на празниците: Мъж простреля бившата си и се самоуби

***

66-годишният мъж е установен в 22.30 ч. на ул. "Диана" в областния град в лекия си автомобил „Фолксваген Венто“ при опит да се самозапали.

66-годишен преби съпругата и внука си с метална тръба

***

Жена е починала при инцидент на пътя Ловеч - Троян, в района на село Лешница, станал тази сутрин около 8.00 часа, съобщиха от областната дирекция на МВР в Ловеч.

По първоначална информация на полицията, при управление на пикап "Тойота" 44-годишният шофьор от Ловеч е загубил контрол над превозното средство и е катастрофирал. От удара на място е починала жената, пътуваща до водача.

Жена загина при катастрофа в Ловешко

***

Армения обяви, че вдига ембаргото за турски стоки от 1 януари, а Турция обяви, че представители на двете страни ще разговарят в началото на новата година, за да изгладят отношенията, предаде БНР. Домакин на срещата ще е Москва. 

Ереван наложи ембарго върху турските стоки, след като Анкара подкрепи Азербайджан по време на 6-дневната война за оспорвания регион Нагорни-Карабах през 2020-та година.  По-рано този месец Турция и Армения назначиха специални представители, които да работят за нормализиране на отношенията. Турски и арменски компании подадоха и молби за разрешение за чартърни полети между Ереван и Истанбул.

Армения вдига ембаргото за турски стоки от 1 януари

***

Странно решение…

Путин подписа закон за отмяна на годишния технически преглед на личните коли

***

Костенурките са все по-уязвими в днешните условия на живот. Често те са жертва на наранявания или смърт заради човешката дейност. Това заяви за БТА Ива Лаловска от Фондация "Геа Челониа". Тя и съпругът ѝ Иво са изградили единствения Център за рехабилитация и размножаване на сухоземни костенурки у нас, който се намира в несебърското село Баня. Там се грижат за пострадалите животни, пазят ги през зимата и помагат за връщането им отново в природата.

Експерт предупреди: Костенурките са все по-уязвими заради човешката дейност

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1673 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.12.31 | 23:21

1
след като народа яко пуца пиратки,не е за жалене.няма оправдания за никоя постъпка.

Добави коментар

Водещи новини