Пътници твърдят, че са изоставени във Франция на път за Великобритания

  • 22 декември 2021 07:51

  • 604
  • 1
Пътници твърдят, че са изоставени във Франция на път за Великобритания
© pixabay

Българи разказаха в ефира на Нова телевизия, че по време на пътуване до Великобритания с автобус са били изоставени от фирмата превозвач във Франция. Пътниците очакват с часове информация и развръзка по казуса си пред сграда в Кале, докато вали дъжд.  Съдействие получават от консулството.

„Тръгнахме на 17 декември и на 19 стигнахме до границата. Върнаха абсолютно всички. Казаха, че има забрана за влизане с туристическа цел във Великобритания от едно денонощие. Като престъпници ни заведоха до автобусите и с ескорт ни заведоха до помещение. Останахме там. Ескортът си тръгна, шофьорът ни смъкна багажа и каза, че се е свързал с фирмата. След което си тръгна”, разказва Юлияна Попова.

Германия промени част от правилата за пристигащите от България в страната

Всички 15 души от автобуса остават под дъжда в продължение на часове, с тях имало и малки деца. През това време звънят многократно на фирмата превозвач, откъдето ги уверяват, че се търси решение.  Сънародниците ни успяват да се върнат в страната, благодарение на консула на България във Франция. Тя се свързва и с фирмата превозвач, които отговорили, че е проблем на пътниците, че не четат новините.

От превозвача посочиха, че предупреждават пътниците си за всички мерки извън страната.

„Хората са оставени там, където граничните власти са посочили. Фирмата превозвач няма ангажимент, нито право да казва къде свалените пътници от автобуса да стоят.Искам да уточня, че наш автобус връща тези хора до Париж. Много съжалявам, че тези хора не са стигнали до крайната си точка. Но нашия автобус е бил изряден. Пътуването по време на пандемия изисква едно по-високо ниво на лична организация”, посочи маркетинговият директор на фирмата Теодора Велева.

В общите условия на фирмата е посочено, че всеки пътник трябва да предостави актуални документи при пътуване.  

Калина Христова
604 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.12.22 | 08:26

1
Кажете коя е фирмата. Направете й реклама.

Добави коментар

Водещи новини