Русенка с писмо благодари на полицай за спасено при пожар куче

  • 13 декември 2021 16:45

  • 581
  • 1
Русенка с писмо благодари на полицай за спасено при пожар куче
© Pixabay

Русенка благодари с писмо на полицай, който спасил кучето й при пожар в жилищен блок. Това съобщи за БТА собственичката на животинчето Искра Генева - изпълняващ длъжността директор на Регионалната здравна инспекция в Русе.

Инцидентът е от 8 декември тази година. Както БТА писа тогава, огънят лумна около 18.00 часа в апартамент на първия етаж в блок в централната част на града. От жилището бе евакуирана жена.

Рибари спасиха бедстващо в река куче

"Пожарът избухна в апартамента под нашето жилище. Връщах се от работа, когато синът ми се обади по телефона. Каза ми, че нашето малко петмесечно кученце е заключено и не му разрешават да се качи и да го изведе от дома, защото опасността да се задуши е много голяма. Надявам се, ще ме разберете, че домашният любимец е като член от семейството. И на мен не ми позволиха да се кача, за да изведа Хера. Тогава един млад полицай взе ключовете от ръцете ми, попита ме къде точно е домът ни и без маска се втурна в кълбетата дим, за да спаси кученцето. Когато излязоха двамата живи и здрави, освен благодаря нищо друго не можах да кажа", разказва д-р Генева.

Тя обясни, че полицаят пожелал анонимност.

"Искам много хора да научат за постъпката му. В тези трудни за всички времена да се втурнеш да спасяваш петмесечно кученце и то без да мислиш за последствията за твоето здраве е подвиг", обяснява д-р Генева.

Тя е изпратила благодарственото писмо до директора на областната дирекция на МВР в Русе и до министъра на вътрешните работи.

Радина Лазарова
581 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.12.17 | 17:56

1
Герой!!!

Добави коментар

Водещи новини