Водещите новини! Първите случаи на Омикрон у нас – вероятно преди Нова година; протест пред парламента (и още…)

  • 10 декември 2021 13:03

  • 878
  • 1
Водещите новини! Първите случаи на Омикрон у нас – вероятно преди Нова година; протест пред парламента (и още…)
© Pixabay

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 10 декември ***

 

„Омикрон“ категорично ще доведе до пета вълна у нас, ако се разпространи. Съдейки по последните данни, които имаме от Южна Африка, където преди месец имаше по 300 случая на ден, а сега са над 10 000 случая. Това е много по-висока заразност“.

„Хубавата новина е, че все още у нас няма доказан случай на „Омикрон“. Доказахме мутации, които обаче са на „Делта“ варианта. Усилията да бъдат изследвани именно съмнителни проби, такива с промени в S гена, продължават“.

Първите случаи на „Омикрон“ у нас вероятно ще са още преди Нова година

***

Медици от болница "Лозенец" и студенти от Медицинския факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски" протестираха пред Народното събрание.

Те изразиха несъгласието си с решението на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров да влее дружеството на болница "Лозенец" в дружеството на Специализираната болница за активно лечение по детски болести "Проф. Иван Митев".

Лекари от болница "Лозенец" протестираха пред парламента

***

„…обвиняемият Т.П. принудил Г.В. да му предаде сума в размер на 700 лева и пръстен на стойност 20 лева, като я заплашил по време на телефонен разговор с насилие - че ще бъде залята с киселина и обезобразена. Казал й също, че ще пусне неин клип с интимно съдържание в интернет пространството и ще го изпрати на родителите й, и ако не му даде 700 лева, ще подаде жалба в полицията, че тя ги е откраднала от него“.

Мъж заплаши да залее с киселина жена и да публикува порно клип с нея, междувременно преби друга

***

Очакваме днес да бъде подписано коалиционното споразумение за бъдещо управление, каза в отговор на журналистически въпрос в парламента председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов.

За нас беше важно да е ясно, че ние даваме подкрепа на мандатоносителя - "Продължаваме Промяната", и в този смисъл подписването ще бъде на двустранна база, разясни той. Иванов каза, че персоналните въпроси са ги обсъждали само с мандатоносителя и е редно той да ги обяви.

Христо Иванов очаква днес да бъде подписано коалиционното споразумение

***

Надяваме се, че днес ще бъде подписано коалиционното споразумение, състав на правителство - утре. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред журналисти в Народното събрание.

Кирил Петков разкри кога обявяват състава на правителството

***

Депутатите под карантина заради коронавирус ще могат да участват дистанционно в работата на парламента. Това се случи след като Народното събрание прие правила за дистанционно участие на депутатите под задължителна карантина. Правилата бяха внесени от ПГ на "Продължаваме промяната" и депутатите ги разглеждаха два поредни дни.

След бурни скандали в зала: Без зелен сертификат за депутатите в НС

***

ПП ГЕРБ е получила 16-ия и 17-ия етажи от административната сграда към НДК като коледен подарък с решение на Министерски съвет от 28.12.2009 г. Това става ясно от текста на молбата, която предаде служебният министър на културата проф. Велислав Минеков на партията, с която призовава бившите управляващи да напуснат сегашната си централа.

Вижте пълния текст на молбата:

ГЕРБ получила двата етажа на НДК като коледен подарък

***

Министърът на културата проф. Велислав Минеков спази заканата си и в 11.00 ч посети административната сграда на Националния дворец на културата, където връчи на представителите на ГЕРБ писмо във връзка с процедурата по освобождаване на двата етажа, където досега се помещаваше централата на партията.

Припомняме, че само преди дни Минеков отне и редакцията на вестник "Труд" заради неплатени наеми.

Минеков отиде лично да "изчегърта" ГЕРБ от централата им в НДК

***

Президентът на САЩ Джо Байдън е уверил украинския президент Володимир Зеленски в "непоколебимата" подкрепа на Вашингтон за суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

В телефонния им разговор вчера той е казал, че дипломацията е най-добрия начин за преодоляването на конфликта с Русия, обяви снощи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Байдън е уверил Зеленски в "непоколебимата" подкрепа на САЩ за суверенитета и териториалната цялост на Украйна

***

Ще трябва да изминат няколко дни, за да разберем дали Иран ще прояви гъвкавост в преговорите за съживяването на ядрената сделка от 2015 г. Това обяви вчера пред репортери говорителят на Държавния департамент Нед Прайс, предаде Ройтерс.

На въпрос дали Иран протака и се опитва да се възползва от слабостта на САЩ, той каза: "Мога да ви уверя, че ако иранският режим подозира Съединените щати в слабост, ще бъде неприятно изненадан". Прайс се опита да отклони критиките, че Иран увърта пред световните сили, а същевременно надгражда ядрената си програма.

Вашингтон: Чак след няколко дни ще разберем дали Иран ще прояви гъвкавост в ядрените преговори

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
878 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бъззззз

2021.12.10 | 15:28

1
Христо пак е сложил тигана преди да е изтеглил рибата ми се струва хаххахах

Добави коментар

Водещи новини