Поканете конспираторите в COVID отделенията. Поканете и Мангъров *

  • 09 декември 2021 15:10

  • 4939
  • 0
Поканете конспираторите в COVID отделенията. Поканете и Мангъров *
© FB/@ilievMD

Коментар на д-р Аспарух Илиев във Facebook за конспираторите, които предпочитат да вярват на всяко „алтернативно мнение“ вместо на науката, на случайно попаднал в нета „всезнайко“, отколкото на хилядите експерти, посветили живота си на медицината, на тарикатите, които си направиха реклама покрай „алтернативните си мнения“, каквато никакви пари не можеха да им купят… купи им я смъртта на хиляди българи…

 

„Време е българските лекари от интензивните Ковид отделения в страната да поканят всички водещи Ковид конспиратори, скептици и врагове на Ковид ваксините да вземат камери и да посетят интензивните отделения и моргите, да документират и после да говорят публично по темата. 

Да се видят "празните" отделения и "липсващите" болни, нали така? 

Тук като гост трябва да влиза и Атанас Мангъров, чието Ковид отделение е за леки случаи и няма интензивни пациенти, би било от полза да види как се справят колегите денонощно с ужасни случаи, които той удобно забравя.

С риск да стана досаден (обвиниха ме, че към мрачен и черноглед, обещавам скоро да пусна пост с малки котета и цветя), но онкологичните операции на двама познати в Германия са отложени с един месец поради претоварване на болниците с неваксинирани Ковид пациенти. 

Всяко забавяне води до увеличен риск от усложнения и напредване на болестта  Именно това трябва да предотвратим в претоварената българска система, защото вчера още 113 души са починали от Ковид. 

При 100 000 естествена смъртност още 50 000 са добавени за една година - 1% от българското население е умряло без нужда. Много ми се иска да живеем без болести и нужда от здравеопазване, по възможност и вечно, но животът е малко по-различен и не пита. 

Колкото повече се пазим и помагаме взаимно, толкова по-хубаво ще се наслаждаваме на любовта и щастието.

Обичайте се, казвайте си го, виждайте и се радвайте на всеки, който ви е скъп. Нека направим живота по-лек и щастлив, с малко разум и внимание, не се изисква изобщо много“.
 

--------------------

* Заглавието е на редакцията 

Последвайте канала на

Александър Томов
4939 0

Водещи новини