Водещите новини! Започнаха консултациите при президента за кабинет; готвят реформа на КПКОНПИ (и още…)

  • 06 декември 2021 13:02

  • 1398
  • 2
Водещите новини! Започнаха консултациите при президента за кабинет; готвят реформа на КПКОНПИ (и още…)
© Novini.bg

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 6 декември ***

 

Според Конституцията президентът след консултации с парламентарните групи връчва първия проучвателен мандат за правителство на кандидата за премиер, посочен от най-голямата по численост парламентарна група, който има седемдневен срок да предложи кабинет.

Започват консултациите при президента по съставяне на правителство

***

Консултациите ще продължат два поредни дни.  

„За нас е удоволствие да ви приветстваме в президентската институция. Поздравяваме ви с изборната победа. Осъзнавате каква огромна отгвороност е това. Тази година проведохме три избора за НС. В резултат на тези избори, връчвам първи управленски мандат на различни представители на политическите групи. Доверието на българските граждани не се дава даром и трябва да се отстоява. Едно ефективно управление може да съществува само, ако има вазимно уважение", обърна се Радев към "Продължаваме промяната".

Радев към "Продължаваме промяната": Времето на едноличната премиерска власт приключи!

***

Добромир Живков: Коалиционният кабинет ще има комфорт поне половин година

***

Всички механизми на държавата, които трябва да гарантират добър живот за всички граждани, са толкова дълбоко проядени, че ние имаме нужда от една много широка програма и мерки. Стремим се да постигнем една ефективна Антикорупционна комисия, която да разследва всички лица, които са видни политически личности. Ако пристъпят принципите за законност на правовата държава, ще бъдат разследвани, независимо от коя партия са излъчени. В коалиционното споразумение имаме сегмент, който очертава законодателната политика като срокове, в които определени законопроекти трябва да бъдат внесени. Един такъв е за реформата на КПКОНПИ. Срокът, който сме определили, е три месеца от началото на НС“.

„Продължаваме Промяната” готвят законопроект за реформа на КПКОНПИ

***

Ще има четирима вицепремиери, очакваме и две нови министерства. Гледаме как да разпределим нещата най-функционално. Най-важното е да имаме една максимално работеща структура на Министерски съвет. Това заяви съоснователят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след срещата на формацията с президента Румен Радев в рамките на консултациите с държавия глава за съставяне на правителство, предаде репортер на Novini.bg.

Кирил Петков анонсира две нови министерства

***

Четирима души са задържани днес при полицейска акция в София срещу група, която се занимава с кражба на техника и мобилни телефони.

Акцията е започнала малко сред 6 ч. тази сутрин. Тя е насочена срещу група, което е извършвала кражби от офиси на мобилни оператори и вериги за продажба на техника. Действията на МВР са свързани с опит за пореден обир на бандата в офис на мобилен оператор на софийската улица „Тодорини кукли“.

Четирима задържани в София при опит за обир на офис на мобилен оператор

***

Министерството на културата започна процедура по запечатване на офисите в сградата заради неплащане на наем.

Културното ведомство твърди, че "Труд" дължи 133 хиляди лева, но според главния редактор на вестник Петьо Блъсков това е лъжа.

Полиция нахлу в редакцията на в-к "Труд"

***

„Много пъти съм казвал, че не се бъркам в работата на изпълнителната власт. Никое правителство, било то служебно, или редовно, не ми е подчинено. Доколкото знам и обществеността е информирана, става въпрос за неплащани от дълго време данъци. Това трябва да се провери“.

Държавният глава се обърна към председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова с думите: „В случая вие още преди, да ме призовавате да решавам случая, можехте да помогнете финансово на тази медия. Мисля, че имате достатъчно ресурси“.

Президентът с коментар за акцията на полицията в редакцията на в. "Труд"

***

Държавният изпит за придобиване на трета степен на професионална квалификация в професионалното образование може да се провежда чрез защита на дипломен проект по желание от ученика.

Това е регламентирано с промени в Наредба №1 за организацията и провеждането на изпитите за придобиване на професионална квалификация, обнародвана в "Държавен вестник" на 3 декември т.г.

От догодина дванайсетокласниците ще полагат нов изпит, който ще замени втората матура по избор

***

„Весела Коледа! Дядо Коледа донеси патрони!“

Конгресмен от САЩ пусна семейна коледна снимка с автомати и пушки

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1398 2

Коментари 2

Добави коментар
tom

2021.12.06 | 13:32

2
dano prezidentat sloji za premier stefan ianev kirco e mek i ne stava kracite shte gom smajat.
Осигуряване

2021.12.06 | 13:13

1
На откраднатото

Добави коментар

Водещи новини