Завършиха ремонтите на три участъка от първокласния път Гюешево-Кюстендил-Перник

  • 04 декември 2021 16:28

  • 1416
  • 1
Завършиха ремонтите на три участъка от първокласния път Гюешево-Кюстендил-Перник
© Pixabay

Завършиха ремонтите на три участъка от първокласния път Гюешево-Кюстендил-Перник. Предвижда се при сухо време да бъде положена маркировката и да бъдат монтирани мантинели.

Ремонтите в трите участъка по трасето - 5 километра при село Цървеняно в Коньовския балкан, 4 километра до границата с Пернишка област и 3 километра в обратната посока между селата Жилянци и Враца, от Кюстендил към КПП „Гюешево“, продължиха  през цялата година и струват над 8 милиона лева.

Рехабилитацията не спря и когато на един етап от АПИ спряха финансирането на всички обекти в страната. Изпълнители са пернишка фирма и „Пътно поддържане“ - Кюстендил.

Директорът на дружеството инж. Милчо Георгиев заяви пред БНР: „Участъкът е ремонтиран. Няма маркировка сега. Започнаха да я правят. Трябва да направят и към Мирово, Жилянци - Мирово, горе на Цървеняно също трябва да се прави, на Коньово-Горна Върбица трябва да се прави“.

Община Кюстендил също има готовност да обяви обществена поръчка за полагането на маркировка по входните артерии на града - нещо, което се отлага от години, каза на последното заседание на Общинския съвет кметът Петър Паунов.

РИК-Кюстендил: Само една машина се е развалила

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1416 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Thu

2021.12.04 | 19:58

1
А ремонта на ремонта кога?

Добави коментар

Водещи новини