Основният ремонт на автогарата в Плевен ще приключи в срок

  • 04 декември 2021 14:58

  • 3274
  • 1
Основният ремонт на автогарата в Плевен ще приключи в срок
© Община Плевен

Основният ремонт на Автогарата в Плевен ще приключи в срок, съобщи пред журналисти кметът Георг Спартански, предаде БТА.

Към момента са завършени строително-ремонтните дейности по фасадата на сградата, положени са и няколко пласта асфалт на плаца, където ще маневрират автобусите. Изграждат се спирконавесите, напредват и дейностите по вътрешния ремонт. Изместен е подходът за автобусите и вече няма да се получава задръстване около автогарата. По нов начин е направен и изходът.

В самата автогара помещенията ще бъдат климатизирани с осигурен достъп на хора с увреждания. Предвидени са и стаи за майки с деца.

"Ремонтът бе належащ, за да може Автогарата да отговаря на изискванията на Наредба 33 на транспортното министерство, която поставя редица изисквания за издаване на лиценз", подчерта Спартански. Той поясни, че таксите, които частните превозвачи плащат на автогарите, за да ползват услугите им по спиране, товарене и разтоварване на пътници, влизат в общинските бюджети директно. "През годините плевенската автогара ни носеше приходи в размер на около 600 000 лв. годишно", посочи кметът и добави, че без лиценз автогарата ще стане автоспирка без да носи приходи.

Около 2 млн и 183 хиляди лева е приблизителната стойност на проекта. Спартански припомни, че ремонтът се реализира с кредит от Фонда за градско възстановяване и развитие, който дава възможност да се подпомагат общините с нисколихвени инвестиционни заеми за проекти от обществено значение.

Строително-монтажните работи трябва да завършат до 13 януари 2022 г., след което ще бъде приключена документалната част и ще се очаква държавна приемателна комисия за обекта.

В Плевен пристигнаха 14 нови електробуси

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3274 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Pleven

2021.12.05 | 16:19

1
За толкова пари нова автогара може да се направи.

Добави коментар

Водещи новини