Община Пловдив планира ремонт на основната сграда на общинската администрация

  • 04 декември 2021 14:08

  • 284
  • 0
Община Пловдив планира ремонт на основната сграда на общинската администрация
© Община Пловдив

Община Пловдив планира ремонт на основната сграда на общинската администрация на пл. "Стефан Стамболов". Това ще стане с решение на Общинския съвет, което ще бъде гласувано на предстоящата сесия следващата седмица.

Финансовият анализ показва, че за това ще бъдат необходими 450 000 лева, като 72 на сто от средствата или 324 000 лева ще бъдат отпуснати от местния бюджет, а останалите 126 000 лева ще бъдат от програмата "Красива България". Максималната сума, която може да се получи от "Красива България", е 130 000 лева с ДДС.

Според предложението до Общинския съвет проектът предвижда ремонт на фасадите, покрива, елинсталацията, смяна на дограмата и боядисване.

Сградата на общината е проектирана от арх. Никола Нешов и от самото начало е предвидена за административна. Строителството ѝ започва през 1910 година. Сградата е характерен представител на неокласиката, като се наблюдават барокови елементи във фронтона, кулата и украсата. Тя е единична недвижима културна ценност от местно значение. Обновена е през 2003 година отново по програмата "Красива България".

Кметът на Пловдив даде началото на проект за обновяване на градската среда

Константин Тодоров
284 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини