Водещите новини! Следващата седмица най-вероятно децата се връщат на училище и имаме кабинет (и още…)

  • 03 декември 2021 18:46

  • 1025
  • 2
Водещите новини! Следващата седмица най-вероятно децата се връщат на училище и имаме кабинет (и още…)
© Булфото

*** Водещите вечерни новини на 3 декември ***

 

Присъственото обучение във всички училища в страната може да бъде възстановено изцяло на 6 декември т.г. Условието е във всички общини със заболеваемост над 250 на 100 000 души учениците да бъдат изследвани безплатно с щадящи тестове за COVID-19 веднъж седмично, а учителите – два пъти седмично, съобщиха от пресцентъра на МОН.

Решено: Учениците се връщат в клас на 6 декември, но при определени условия

***

Пред журналисти в кулоарите на парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков каза, че преговорите с БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" за съставяне на правителство вървят "абсолютно конструктивно", предаде репортер на Novini.bg.

Ако трябва да си тръгна от парламента сега, трябва да чета 180 страници внимателно, за да сме сигурни, че не допускаме грешки в политиките. След това трябва да се изпратят тези 180 страници до коалиционните партньори, след това да ни ги върнат. Представете си как се чете един голям договор. Трябва да се прави и на ниво юристи, и на ниво водачи на групи, заяви Петков.

Кирил Петков: Надявам се следващата седмица да имаме предложение за кабинет

***

Все още не сме уточнили квоти и имена. Вървим по хронологията, която вчера очертах. Първо изчистване на политиките в коалиционото споразумение. След това отговорностите по министерства и на трето място имената. Всичко това трябва да мине през Националния съвет на БСП. Няма как да го решим тук с г-н Петков и г-н Василев.

Нинова: Реалистично е следващата седмица да бъде подписано коалиционното споразумение

***

Искам да благодаря на всички колеги народни представители, които ми оказаха тази чест и огромна отговорност да бъда председател на 47-ото Народно събрание. Заедно с всички колеги и с мен като председател ще работим в 47-ото Народно събрание да се води една разумна, конструктивна дискусия по същество, без процедурни хватки, без да превръщаме Народното събрание в място за скандали, а в място за сериозни дейности“, заяви Никола Минчев.

Новият председател на НС: Този парламент няма да бъде място за скандали

***

Ето кои са председателите на ПГ в новия парламент

***

В съответствие с Конституцията - чл. 99, ал. 1, президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 47-ото Народно събрание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Предвидените в Конституцията консултации с парламентарните групи ще се проведат в президентската институция на 6 и 7 декември.

Цялата програма ТУК ↓↓↓↓↓↓

Обявиха програмата за консултациите за правителство при Радев

***

Всички хипотези са на масата. Органите на трите партии в "Демократична България" (ДБ) ще вземат решения, но много хипотетично звучи ние да не участваме с министри в кабинета. Ние няма как да пропуснем възможността да бъдем двигателите на реформите в правосъдието, дигитализацията и околната среда.

Ние може би имаме най-добрите експерти в тези три сектора.

Все пак това е въпрос на коалиционното споразумение и решение на органите на трите партии в ДБ.

Владислав Панев: Много хипотетично звучи ДБ да не участва с министри в бъдещия кабинет

***

12 български граждани са задържани в Германия за разпространение на наркотици.

Това съобщи на брифинг говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев. Петима от тях са обвинени за участие и ръководство на организирана престъпна група. Той обясни, че не може да даде подробна информация по случая, тъй като колегата му от Франкфурт е забранил да се дават по-подробни данни. На територията на България не са иззети наркотични вещества, а данни какви са те – няма.

Спецпрокуратурата: Задържаните българи при акцията във Франкфурт са 12

***

15-годишно дете е настанено в „Пирогов”, след като е било ударено от волтова дъга, докато си правело селфи на жп линия, съобщават от СДВР.

Инцидентът е станал около 14:30 ч. днес на жп Гара Искър.

Волтова дъга порази дете, докато си прави селфи

***

Съвместна акция между испанските и германските полицейски власти в Хамбург доведе до задържането на Леудис Исаак Коро Камачо, позната като La Diabla, и сочена за най-издирваната жена в Европа.

Камачо е част от организирана престъпна група за трафик на наркотици и на хора с цел сексуална експлоатация.

По информация на агенция EFE арестуваната е присъствала в списъка на най-издирваните лица на Интерпол.

Тя е примамвала предимно хора с нисък икономически статус, обещавайки им чисто нов живот в Германия или Испания. Щом спечелили доверието ѝ, те се оказвали жертви в мрежа за трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Мащабна операция доведе до ареста на най-издирваната жена в Европа

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1025 2

Коментари 2

Добави коментар
Lima

2021.12.04 | 01:25

2
Добре дошли в най-добрия интимен клуб - - - - Hot24.pw

2021.12.03 | 22:49

1
Да се връщат децата,че данъци иначе няма да плащаме.И никакви тестове!Съд,затвор за дискриминации и възпрепятстване на достъпа до образование.

Добави коментар

Водещи новини