Водещите новини! Стартира новият парламент; Пеевски поздрави Прокопиев; разбиха българска ОПГ за наркотици в Германия (и още…)

  • 03 декември 2021 12:54

  • 2199
  • 1
Водещите новини! Стартира новият парламент; Пеевски поздрави Прокопиев; разбиха българска ОПГ за наркотици в Германия (и още…)
© Wikimedia Commons

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 3 декември ***

 

Четиридесет и седмото народно събрание започна работа днес. 

Днес слагаме началото на партийния живот на 47-ото Народно събрание. От днес трябва да оправдаем доверието, което ни гласуваха хората. Това заяви от трибуната на парламента избраният за председател на Народното събрание Никола Минчев от "Продължаме промяната". 

Той допълни, че с изпращането на седем партии в парламента избирателят е дал знак, че "чака екипна работа, а не авторитарни решения".

Депутатите избраха Никола Минчев за председател на НС, той разкри за какво ще работи

***

Ето кои са новите заместник-председатели на 47-ото НС

***

Искам да кажа няколко думи за надеждата. Струва ми се, че в края на тази година стигаме момент, в който можем да си позволим да говорим за надеждата. България освен множеството кризи, има огромни основания за надежда заради промените, които се случват. Ние се намираме с тежка комбинация от кризи, но отвъд тях възстановяването чрез нови модели позволява на България с необходимата амбиция да съкрати пътя, който ни е отделял от развитите общества. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" от трибуната на НС.

Христо Иванов обяви, че няма да бъде министър

***

Нинова: До 5 декември трябва да изчистим недоразуменията с Кирил Петков и Асен Василев

***

„От нищо не се притеснявам, а Вие притеснявате ли се от нещо? Поздрави на г-н Прокопиев“.

Журналист попита народният представител в кулоарите на парламента: Как се очаква да Ви се плаща заплата, при положение че сте санкциониран по "Магнитски", на който въпрос Пеевски отговори с: Питайте г-н Прокопиев. Четете какво питат неговите медии, и Вие питате същото.

Пеевски в кулоарите на парламента: От нищо не се притеснявам! Поздрави на г-н Прокопиев

***

При координирани действия на с Федералната криминална служба на ФРГ на Франкфурт на Майн, българската Специализирана прокуратура и ГДБОП на 23.11.2021 г. бе проведена съвместна полицейска операция на територията на двете държави - в областите Северен Рейн-Вестфалия и Хесен, както и област Търговище.

В хода на действията по разследването във ФРГ първоначално са задържани 12 български граждани, като на петима от тях са повдигнати обвинения за ръководене и участие в организирана престъпна група, действаща на територията на гр. Франкфурт, за притежание и разпространение на наркотични вещества. Извършени са претърсвания на 14 адреса, при които са намерени и иззети множество доказателства, относими към предмета на разследването.

Разбиха българска ОПГ за наркотици, действаща във Франкфурт

***

Tранспортират тленните останки на загиналите на АМ "Струма" в Р Северна Македония

***

Туитър обяви днес, че е премахнал близо 3500 акаунта, които са извършвали операции за оказване на влияние и пропаганда в полза на правителствата в различни страни, предаде Франс прес.

По-голямата част от тези акаунти (2048) разпространяват официалната позиция на Китайската комунистическа партия (ККП) относно отношението към уйгурското мюсюлманско малцинство.

Неправителствени организации смятат, че близо милион уйгури са въдворени в лагери за принудителен труд.

Туитър премахна близо 3500 акаунта с правителствена пропаганда

***

Дългоочакваните преговори между президентите на Русия и на Съединените щати могат да се състоят в началото на следващата седмица, съобщи радио "Комерсант". За това са се договорили на вчерашната си среща в Стокхолм руският министър на външните работи Сергей Лавров и американският държавен секретар Антъни Блинкън. 

След срещата си с Блинкън Лавров даде пресконференция, на която заяви, че Съединените щати са изразили готовност да помогнат при изпълнението на минските споразумения и добави.

„Считаме, че могат да се използват техните възможности, отчитайки факта, че именно те оказват решаващо влияние на киевския режим."

Путин и Байдън може да преговарят идната седмица

***

 

Novini.bg
2199 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Нищоправец

2021.12.03 | 14:25

1
Какво ще го поздравява.Само с гьостерицата по педерунгелите ,предателите и корумпираните червенотиквеничета.

Добави коментар

Водещи новини