Със "Спартан" ще бъдат транспортирани тленните останки от трагедията на "Струма"

  • 03 декември 2021 12:06

  • 1097
  • 0
Със "Спартан" ще бъдат транспортирани тленните останки от трагедията на "Струма"
© Булфото (архив)

С два военнотранспортни самолета "Спартан" ще бъдат транспортирани тленните останки на загиналите при тежкия инцидент на автомагистрала "Струма", при който загинаха 45 души. Това казаха за БТА от Министерството на отбраната.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 144

И двата самолета вече са излетели от авиобаза "Враждебна",съобщиха от министерството.

Пътният инцидент, при който загинаха 45 души от Република Северна Македония, от които 12 деца, възникна около 2.00 часа след полунощ на 23 ноември в близост до разклона за село Боснек. Автобусът, който след катастрофата изгаря напълно, е един от общо четирите с македонска регистрация, прибиращи се към югозападната ни съседка след екскурзия до Истанбул. По информация на разследващите органи проверяват се всички евентуални причини за катастрофата, сред които и лошата пътна сигнализация, но водещата версия остава грешка на шофьора.

Вече са разпитани и седемте оцелели, които веднага след инциденти бяха настанени в Спешното отделение на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". Разпитан е и собственикът на туристическата фирма "Беса Транс" Беким Хаджиу, който на този етап е дал показания единствено като свидетел, тъй като, според разследващите, автобусът е бил технически изправен към момента на възникване на инцидента и няма основание да му бъде търсена наказателна отговорност.

Tранспортират тленните останки на загиналите на АМ "Струма" в Р Северна Македония

Веднага след катастрофата в България пристигнаха премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев и министрите на външните работи и на здравеопазването - Буяр Османи и Венко Филипче, които посетиха оцелелите в болницата. В памет на жертвите в двете държави бяха обявени дни на траур.

Радина Лазарова
1097 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини