Тази вечер ще грейне а коледното дърво в Пловдив

  • 01 декември 2021 07:08

  • 340
  • 1
Тази вечер ще грейне а коледното дърво в Пловдив
© Pixabay

Кметът на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на и пловдивчани ще запалят светлините на Коледното дърво в града тази вечер, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. По традиция Коледното дърво се намира на пл. "Стефан Стамболов". Елхата е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета и е изработена от единствения на Балканите производител на изкуствени елхи в Раковски. Пловдивската елха тежи около един тон, а заедно с украсата достига 1,5 тона.

Светлините на Коледното дърво, което е закрепено на покрития фонтан пред сградата на общинската администрация ще бъдат запалени в 17.30 часа, след което кметът ще отправи поздрав към своите съграждани. Ще му помага и Дядо Коледа, който ще забавлява децата и техните родители и в празничните дни от 24 до 26 декември, когато на откритата сцена пред общината ще се изявят талантливи пловдивски деца, информира БТА.

За първи път тази година ще има и специален кът, изработен от възпитаниците на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив, където всички желаещи - малки и големи могат да си направят снимки за спомен сред красивата празнична украса, и разбира се с Добрия старец. Празнично ще бъдат украсени и други любими за пловдивчани места.

"Запалването на светлините на Коледното дърво на пл. "Стефан Стамболов" е един красив момент, който се превърна в традиция за Община Пловдив, очаквана с нетърпение от децата. Коледа е времето на добрите пожелания, защото тя носи усещането за нещо свидно и мило, за семеен уют и топлина. Време, когато целият свят грее с милиони светлини. Коледа носи усещане за надежда и ново начало. Надявам се Новата година да бъде по-добра за всички нас!", е казал Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на, цитиран в съобщението.

Последвайте канала на

Десислава Станева
340 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Елф ангел

2021.12.01 | 08:00

1
Американски глупости

Добави коментар

Водещи новини