Българите от ЮАР ще бъдат поставени под карантина у нас

  • 30 ноември 2021 16:40

  • 1953
  • 1
Българите от ЮАР ще бъдат поставени под карантина у нас
© Getty Images (архив)

Българите, които се очаква да се завърнат у нас днес от Република Южна Африка, ще бъдат поставени под карантина. Това съобщи за БТА изпълняващият длъжността директор на Регионалната здравна инспекция в Русе д-р Искра Генева.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31526

Тя обясни, че когато пристигнат на граничния пункт "Дунав мост" от Букурещ, всички ще бъдат изследвани с бързи антигенни тестове.

Десет български граждани бяха репатрирани от ЮАР със съдействието на МВнР

Дори и резултатът да е отрицателен, всеки от тях ще бъде поставен за 10 дни под карантина.

След като изтече този период, между десетия и дванадесетия ден те ще трябва да си направят и PCR тест. Ако резултатът е отрицателен, ще бъдат освободени от карантината, обясни д-р Генева.

Тя посочи, че ако някой от сънародниците ни даде положителен резултат на граничния пункт, ще бъде поставен под 14-дневна карантина.

Повече за Коронавирус

corona
Владимир Василев
1953 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Горките

2021.12.01 | 01:36

1
ДА ОЦЕЛЯВАТЕ: Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини