Водещите новини! Локдаун у нас ще се наложи, ако Омикрон се разпространи; обявяват резултата от проверката на злополучния участък на „Струма“ (и още…)

  • 30 ноември 2021 13:01

  • 1823
  • 2
Водещите новини! Локдаун у нас ще се наложи, ако Омикрон се разпространи; обявяват резултата от проверката на злополучния участък на „Струма“ (и още…)
© Pixabay

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 30 ноември ***

 

Ще се наложи локдаун у нас, ако Омикрон се разпространи. Ние няма да сме остров на щастието. Трябва да има и по-сериозен контрол за спазванетно на мерките". Това каза в ефира на "Твоят ден"  алергологът акад. Богдан Петрунов.

„Нищо чудно да се появи Омикрон и у нас, защото вече го има в редица страни в Европа", добави той.

Според него не сме пречупили епидемията, защото броят на болните се увеличава, в интензивните отделения той е постоянен и има сериозно изоставане в имунизационната кампания.

Акад. Петрунов: Локдаун у нас ще се наложи, ако Омикрон се разпространи

***

Настоящите ваксини ще бъдат много по-малко ефективни за новия вариант на коронавируса Омикрон, прогнозира шефът на "Модерна", цитиран от световните медии.

Шефът на "Модерна" с изказване за ваксините, заради което борсовите пазари се сринаха

***

224 жертви на COVID-19 в страната, отново има починали без заболявания

***

„При инцидента 45 души загубиха живота си. Техните тела ще бъдат транспортирани до Северна Македония на 2 декември със самолет на България, съобщава външният министър на нашата югозападна съседка Буяр Османи“.

МРРБ обявява резултата от проверката на злополучния участък на „Струма“

***

Близо 100 са закъсалите тирове между втория и третия тунел на „Хемус” в посока София вследствие на снеговалежа. Платното към Варна се почиства. В обратната посока обаче обработката е затруднена заради закъсалите тежкотоварни автомобили, информира Нова телевизия.

Закъсали камиони блокираха АМ "Хемус"

***

Все още продължава почистването на снеговалежа. На терен са всички екипи и 178 почистващи машини. Продължава почистването, приоритетно на улиците за градския транспорт. Имаме един закъсал автобус на "Симеоновско шосе". Това заяви пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова, след като в София зимата официално дойде.

Сняг в София: Фандъкова съобщи за проблеми с почистването и градския транспорт

***

Повече от 150 сигнала са получени до 9.00 часа в общината, свързани с паднали дървета. Приоритетно се почистват улиците, по които се движи градския транспорт.

В момента се премахва паднало дърво на пл. „Журналист“, което пречи на трамваите. По –рано сутринта бяха извозени клони и дървета от бул. „Черни връх“, бул. „Симеоновско шосе“ и ул. „Черковна“, бул. „Братя Бъкстон“, пл. „Журналист“ и други.

Снежна София: Десетки сигнали за счупени клони и паднали дървета, както и първи глоби

***

По-възрастният извадил незаконната си самоделна едноцевна пушка и произвел изстрел, след това избягал в близката гора.

Стрелецът е с криминалистически регистрации и в момента е в процес на издирване, няма пострадали.

Издирват въоръжен и опасен мъж в Сърница, стрелял по съсед и избягал в гората

***

Над 150 полицаи търсят мъжа, нападнал съседи в Сърница

***

Зрелищен обир на аптека беше извършен в София. Като на кино извършители са успели да преодолеят охранителната система и няколко врати в рамките на броени минути.

Взломът е извършен на 26 ноември в столичния квартал „Обеля 2“. Първоначално извършителите са задействали пробно СОТ системата, за да видят за колко време ще дойдат охранителите.

Като на кино: Обраха аптека за 4 минути

***

Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) се произнесе по дело, свързано с боядисването през 2013 г. на паметника пред централата на БСП на ул. "Позитано" в София.

През 2015 г. обвиняемите за деянието Асен Генов и Цветелина Сърбинска бяха глобени с решение на Софийския градски съд.

ЕСПЧ днес отчита, че присъдата срещу двамата противоречи на чл. 10 от Конвенцията за правата на човека - правото на свобода на изразяване.

ЕСПЧ реши, че боядисването на паметник е част от свободата на изразяване

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1823 2

Коментари 2

Добави коментар
Ггхбббнн

2021.11.30 | 14:26

2
Тези управляващи в световен мащаб съвсем за тъпи на вземаха
ДОЛУ ГЕРБ ! ДОЛУ ЧЕКМЕДЖЕТО !

2021.11.30 | 13:40

1
Най - важното е никога , ама НИКОГА да не се забравя за кражбите , убийствата и геноцида над възрастните българи , простащините и идиотщините по време на 12 годишното управление на чекмеджетулупа Борисов и ГЕРБ ! Възмездие и тоталното им изчегъртване са необходими !

Добави коментар

Водещи новини