Взривове, спукан газопровод и тежка катастрофа отлагат старта на АМ "Тракия"

  • 06 юни 2012 21:34

  • 3682
  • 2
Взривове, спукан газопровод и тежка катастрофа отлагат старта на АМ "Тракия"
© Булфото

Взривът край Петолъчката окончателно издуха шансовете магистрала "Тракия" да бъде пусната преди разгара на лятото.

Първоначално аутобанът трябваше да бъде завършен на 1 юли. Наложи се обаче да бъде подменен износващият пласт асфалт на 15 километра от трасето между Нова Загора и Ямбол, положен не според изискванията на отсечката. В същото време трагичен инцидент отне живота и на техническия директор на компанията "Актор", която изгражда трасето, Полихронис Хапсалис. Според пътни експерти именно той бил основната движеща сила на проекта и смяната на ръководния гръцки екип ще е причина за по-бавно доизграждане в сравнение с плановете, пише "Стандарт".

Взривът край Петолъчката пък временно спря работата по трасето на "Тракия". Същия ден малко преди оглушителния гръм от избухналите складове строители на магистралата пробиха газопровод в района на ямболското село Кабиле. Причината била в багериста, който засегнал, без да иска, преносната тръба. Естествено инцидентът забави и изграждането на съответния участък от аутобана. Така черната хроника ще стане причина да се забави изграждането с няколко седмици. Според пътни експерти, за да се спазят всички критерии за качество по предвидените за пускане на 1 юли отсечки, ще могат да се движат автомобили най-рано на 20 юли. Още повече че след като бъде извършено реалното изграждане, е нужно трасето да бъде проверено от приемателна комисия на пътната агенция и впоследствие от държавна такава.

По принцип магистрален път се проверява за около месец, но заради стремежа да бъде пусната магистралата преди най-натоварения сезон откъм трафик по пътя София-Бургас приемателната комисия ще си свърши работата за 3-4 дни, обещаха преди време от пътната агенция.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3682 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.06.07 | 11:36

2
Приказката за космоса и ракета.......направо да си признаят, че nай-рано Септември ще е

2012.06.07 | 11:36

1
emi sega boko rapona niama da moje da reje lentata.

Добави коментар

Водещи новини