Медиците, отзовали се първи след адската катастрофа на „Струма“, с ексклузивен разказ

  • 25 ноември 2021 19:09

  • 14265
  • 3
Медиците, отзовали се първи след адската катастрофа на „Струма“, с ексклузивен разказ
© Булфото архив

На фона на загадката дали седем или осем са оцелелите от пламналия автобус, екип на БТВ се срещна със спешните лекари, които още на 12-та минута са се отзовали на сигнала за трагедията.

Те разказват, че са извозили с линейките седем пострадали, които са успели да разбият прозореца и да се спасят. Показват клип, заснет само 10 минути след сигнала за инцидента.

Синът на втория шофьор на автобуса-ковчег разкри нови факти за трагедията

„Първото, което видяхме – покрай пътя имаше огън като линия. Не знаехме от какво е. После видяхме и горящия автобус. Гореше много, аз минах покрай него. Беше ме страх, бях с отворени прозорци, да не се взриви като минаваме“, коментира Павел Музийски.

Минута по-късно пристигат още 2 линейки. С една от тях пренасят едновременно четирима от спасените. Така четири минути след пристигането, първата линейката вече пътува към  болница "Пирогов".

Последен в болницата е откаран мъжът, който успява да разбие прозореца. 

„По време на транспорта той ми ракзаза, че е седял на задната седалка на атобуса. Чул е силен удар и е започнал рейса да пламти. Той скочил и с крака, който му е пострадал е счупил стъклото и е скочил през прозореца, за да се спаси. През цялото време викаше, плачеше  и търсеше сина си. Бил на предната седалка. Звънеше му по джиесема, телефонът даваше свободно“, спомня си Лорина Николова.

Веднага след това екипите се връщат при автобуса - с надежда, че има още оцелели.

„Картината беше ужасяваща – те са се опитвали да излязат. Не знам, Господ да ни прости и на нас, и на всички тях. Ако не е било огъня, според мен е нямало да има загинали от катастрофата“, смята д-р Валери Симеонов.

По-късно, отново линейки извозват останалите, вече починали хора.

Мая Йорданова
14265 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
баба гицка

2021.11.25 | 21:23

1
зеления чорап - първия ден след преизбирането му 6 жертви, втори ден 44 жертви, трети - убийство на жена = кого избрахте
дядо ФЮТ

2021.11.25 | 23:03

3
Абе мизерник, срам нямаш ли?! От човешката трагедия, дивидент ли търсиш, герберска отрепко?
Дедо Гицо

2021.11.25 | 22:59

2
Баба ти Избрахте

Добави коментар

Водещи новини