Баща, загубил дете в трагедията край Лим, с тежки думи за катастрофата на АМ "Струма"

  • 23 ноември 2021 19:47

  • 31451
  • 6
Баща, загубил дете в трагедията край Лим, с тежки думи за катастрофата на АМ "Струма"
© Булфото

Колкото повече чета за катастрофата на магистрала "Струма", толкова повече виждам огромната прилика с това, което стана с нашите деца. Това сподели пред БНР Георги Манзаров, баща на Юлиян Манзаров, загинал при инцидента в река Лим заедно с още 11 деца от Свищов.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 150

Той коментира, че приликите между двата инцидента са в това, че някой не си е довършил работата и идва критичната точка, когато се случват тези катастрофи.

Трагедията на автомагистрала "Струма" пресече границите: държавни и човешки

"Голяма прилика има в това, че в тъмната част на денонощието са се случили трагедиите. Пътниците са спали и не са имали шанса да реагират", смята почерненият родител.

По думите на Георги Манзаров причината за катастрофата в река Лим е била установена, защото е имало възможност автобусът да бъде изваден от водата и подложен на експертен оглед, а след пожара на магистрала "Струма" може би няма да има запазени улики, които да доведат до изясняване на случая.

"Организирали са екскурзията от Скопие, знаят, че преминават през България. Туроператорът знае, че няма право в тъмната част на денонощието да се превозват деца. Трябвало е да си организират така прехода, че по светло да преминат през България и по тъмно да влязат в Северна Македония, ако там няма такъв закон. Институциите, които отговарят в България, не са ги спрели да кажат, че при нас законът е такъв, щом превозват и деца. Такива неща се натрупват, натрупват и се стига да това нещо. Сега и да намерим виновника - какво, ще върнем ли хората?", пита Манзаров.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
31451 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Ше намериш трънки

2021.11.24 | 07:01

6
Още вчера зам.министъра обяви че"..няма спешна нужда от ремонт на трасето" тъй като не е имало инциденти .... И нито дума че не са спрени за през нощта....Може би защото трябваше да се охарчат като ги настанят в хотел .....
лнбйкбйблйхблй

2021.11.23 | 20:46

3
Това не е бензин и не избухва. Какво е имло в багажниците че да гръмне? Алкохол ли са носили?

2021.11.23 | 21:29

5
Това е много вероятно, но не обяснява бързото изгаряне на целия автобус.
Гост

2021.11.23 | 20:51

4
Гърмът който са чули е от врязала се гума в мантинелата според мен
кйбййбкбкб

2021.11.23 | 20:45

2
Виновника е ясен - ако на границата бяха спазили закона щяха да ги върнат обратно, да преспят в някой хотел и да минат по светло през БГ.

2021.11.23 | 20:23

1
Един буден е достатъчен да събуди всички останали, но не е имало време за реакция, а дизелов автобус се разгаря трудно и дълго, освен ако в багажника не е имало нещо лесно и бързо запалимо.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини