Експерт по пътна безопасност: Засега няма основателна причина да се ограничи скоростта в района на катастрофата

  • 23 ноември 2021 18:19

  • 1717
  • 2
Експерт по пътна безопасност: Засега няма основателна причина да се ограничи скоростта в района на катастрофата
© Кадър: Нова телевизия

"Това не е участък с концентрация на ПТП, също така няма информация да е имало проблеми в този участък", това заяви в предаването "Денят на живо" по Нова нюз Иван Петков, експерт от ДА „Безопасност на движението по пътищата".

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 144

"Предстои да се извърши инспекция в следващите дни и да се оцени дали има проблеми с пътната инфраструктура. За да се ограничи скоростта там, трябва да има основателна причина, а засега такава няма", каза още експертът.

45 души загинаха при автобусна катастрофа на АМ "Струма"

Иван Петков каза още, че работата на ДА „Безопасност на движението по пътищата" не е публична и не се виждат резултатите от работата, която се върши.

"Не е вярно, че Агенцията през последните години не е свършила нищо. Около 65 са опасните участъци по пътищата у нас, концентрацията на движението е много по-голяма", заяви още той.

"Пътната маркировка в този участък е перфектна. Нямаше никакъв спирачен път на автобуса. Виража на пътя е объркан", това каза в предаването Васко Пиргов, експерт от Областна управа Перник.

Според него в този участък може би скоростта трябва се ограничи до 60 километра и в двете посоки.

Мая Йорданова
1717 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
шофьор

2021.11.23 | 19:15

2
не се правете на луди бре . карат без почивка и карти в тахографите . всички големи бг фирми са същите като тези македонци . карат без да спират хората са на 20 стотинки на км той ако не кара нон стоп неможе да изкара 1000 лв . от там идват проблемите . а полицайте са на 50 лв да не те закачат .

2021.11.23 | 18:49

1
само "експърди" днес, не се диша от толко експърдиза.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини