Водещите новини! Започват разговорите за кабинет; дни на траур в община Дъгопол; коя е фирмата, строила участъка от „Струма“ (и още…)

  • 23 ноември 2021 13:07

  • 936
  • 1
Водещите новини! Започват разговорите за кабинет; дни на траур в община Дъгопол; коя е фирмата, строила участъка от „Струма“ (и още…)
© Novini.bg

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 23 ноември ***

 

Старт на серия от разговори за съставяне на коалиционно правителство.

Те са инициирани от "Продължаваме промяната", а на масата на преговори за поканени ИТН, БСП и „Демократична България”.

Започват разговорите за нов кабинет

***

НА ЖИВО: Започнаха дискусиите на "Продължаваме Промяната", БСП, ИТН и ДБ, обсъждат темата енергетика

***

В община Дъгопол днес е обявен ден за траур заради загиналите девет души при пожар снощи в частен дом за възрастни хора в село Рояк, съобщиха от администрацията.

Денят за траур е обявен със заповед на кмета Георги Георгиев.

Ден на траур е обявен в община Дъгопол

***

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за пожара в частен дом за възрастни хора в село Рояк, община Дългопол, при който загинаха девет души, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение в крайморския град.

Прокуратурата във Варна погна пожара с деветима загинали в село Рояк

***

Премиерите на България и РС Македония с коментар от Министерски съвет за трагедията с 45 жертви, сред които и деца, на магистрала "Струма".

Янев и Заев с изявление след трагедията на "Струма": Загубата е за двата народа! 

***

Страшна трагедия се случи. За съжаление с много жертви. Благодаря на българските власти за бързата реакция, на премиера Янев, че информира премиера Заев. Искам да благодаря и на шефа на болница "Пирогов". Това заяви на брифинг здравният министър на Северна Македония Венко Филипче.

Заев: Оцелелите от мелето на "Струма" са разбили прозорец, за да се спасят

***

Експерт: Пътните условия у нас не покриват минимални изисквания за безопасност

***

Македонската фирма "Маврово" е изградила магистралата, където стана трагедията със загиналите 45 пътници. 

Още от преди 15 години стана ясно, че този участък е с много лошо качество. Некачествена настилка и меки мантинели.

Светлоотражателите по тях, така наречените котешки очи, не рефлектират на светлината на фаровете и е трудна ориентацията, особено на завоите.

Виражите са с обратен наклон и събират вода. Винаги при дъжд стават локви и има опасност от аквапланинг. Затова и тази "магистрала" не е сертифицирана като такава. На нея ограничението е 120 км.

Македонската фирма "Маврово" е строила участъка от "Струма", където стана тежката автобусна катастрофа

***

Македонската полиция обгради офиса на фирма „Беса транс“ – компанията, която е собственик на автобуса, който катастрофира тази нощ на АМ „Струма“.

Полиция обгради офиса на фирмата, собственик на автобуса-ковчег

***

Един от първите свидетели на мелето на "Струма": Гледка, която не е за описване

***

Съдът отказа да назначи медицинска експертиза за здравословното състояние на Пламен Владимиров, тъй като то е ясно, а хроничните заболявания на обвиняемия не са пречка той да получава необходимата медицинска помощ в ареста, включително и когато се налага спешна такава. Бащата, който е обвинен в помагачество за убийството на Евгения, през цялото време говореше за себе си и своите нужди в съдебната зала. Същото говореше и обвиняемия за удушаването на Евгения неин съпруг Орлин - той не поиска нищо за себе си, но настояваше баща му да бъде пуснат от ареста.

Съдът отказа, мотивирайки се с тежестта на умишлено извършеното престъпление, високата обществена опасност на деянието, както и продължаващата опасност обвиняемите да извършат друго престъпление, ако бъдат пуснати от ареста. Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Съставът на съда: Председател В. Пенгезов, членове А. Китипова и Д. Любомиров.

Майката на убитата Евгения към зет си: Изрод и убиец! Как да кажа на внука си, че си убил майка му

***

След потушаване на пламъците на мястото е извършен оглед, при който е намерено тялото на мъж, чиято самоличност тепърва ще се изяснява. Днес е извършен повторен оглед.

Мъж загина при пожар в жилище в село Плаково, изясняват самоличността му

***

Мощен взрив избухна в участък от газопреносната мрежа в окръг Коджаели (Западна Турция), предаде турската телевизия ТРТ-Хабер.

Експлозията е станала тази сутрин по време на ремонтни дейности в град Дериндже. Районът, в който стана взривът, е отцепен. Хората, живеещи в къщи и апартаменти в квартала, са евакуирани.

Спряно е подаването на газ в квартала.

Мощен взрив в участък от газопреносната мрежа в Коджаели, евакуирани са хората в района

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
936 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.11.23 | 13:19

1
ИТН, БСП и „Демократична България”.ПРАВИЛНО ЛИ ВИЖДАМ. ПРЕДСТАВЯМ СИ КАКЪВ ВОЙ ЩЕШЕ ДА ИМА, АКО ГЕРБ ВЛЕЗЕШЕ В РАЗГОВОРИ С ДПС И БСП..ХАХАХА ОТИВАТЕ СИ

Добави коментар

Водещи новини