Румен Радев и Зоран Заев: България и Северна Македония са заедно в скръбта си за загиналите на АМ "Струма"

  • 23 ноември 2021 12:14

  • 1570
  • 3
Румен Радев и Зоран Заев: България и Северна Македония са заедно в скръбта си за загиналите на АМ "Струма"
© Президентство

България и Република Северна Македония са заедно в скръбта си за загиналите при тежкия пътнотранспортен инцидент на автомагистрала „Струма“, при която десетки граждани на югозападната ни съседка загубиха живота си, а други бяха ранени.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 144

Това бе общата позиция на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и министър-председателя на Република Северна Македония Зоран ЗаевЗоран ЗаевЗоран Заев е политик от Република Северна Македония, министър-председател на, които се срещнаха днес, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изрази съболезнования на Зоран ЗаевЗоран ЗаевЗоран Заев е политик от Република Северна Македония, министър-председател на за десетките жертви при автобусната катастрофа, а министър-председателят на Република Северна Македония изказа съболезнования на българския държавен глава за пожара вчера в дома за възрастни хора в село Рояк, при който загинаха 9 души. 

45 души загинаха при автобусна катастрофа на АМ "Струма"

България е предприела своевременни действия за изясняване на причините за пътнотранспортния инцидент на автомагистрала „Струма“, за идентификация на загиналите, за оказване на помощ и за лечението на пострадалите, разчита на подкрепата на институциите в югозападната ни съседка и е готова да им предостави цялата информация по случая, беше подчертано по време на срещата.

Филип Епитропов
1570 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.11.23 | 13:22

3
Welcome, импийчмънт ! чл. 103 на Конституцията : (1) Президентът и вицепрезидента не носят отговорност за действията , извършени при изпълнение на своите функции, с изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията . (2) Обвинението се повдига по предложение най-малко една четвърт от народните представители и се поддържа от Народното събрание , ако повече от две трети от народните представители са гласували за това. (3) Конституционния съд разглежда обвибебието срещу президента или вицепрезидента в едномесечен срок от внасянето на обвинението . Ако бъде установено , че президент или вицепрезидент са извършили държавна измяна или са нарушили Конституцията правомощиятя им се прекратяват !

2021.11.23 | 12:46

2
РАДЕВ ОСТАВКА, ЖЕНА ТИ ИГРА ХОРО НА ВРЪХ ТРАГЕДИЯТА// ,РАДЕВ МНОГО ТИ СЕ СЪБИРА. ВЧЕРА 9 ИЗГОРЕЛИ, ЖЕНА ТИ ТРОПА ХОРЦЕ. ДНЕС 45 ЗАГИНАЛИ, ХАЙДЕ ДА ТРОПНЕ ПАК.."Участъкът е строен между 2002 и 2004 година. Строен е по изискванията на тогавашното КОМУНИСТИЧЕСКО законодателство"
БОЙКО

2021.11.23 | 12:20

1
++РАДЕВ МНОГО ТИ СЕ СЪБИРА. ВЧЕРА 9 ИЗГОРЕЛИ, ЖЕНА ТИ ТРОПА ХОРЦЕ. ДНЕС 45 ЗАГИНАЛИ, ХАЙДЕ ДА ТРОПНЕ ПАК.."Участъкът е строен между 2002 и 2004 година. Строен е по изискванията на тогавашното КОМУНИСТИЧЕСКО законодателство"

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини