Мирослав Ненков иска задължителна ваксинация за COVID-19

  • 20 ноември 2021 10:19

  • 6008
  • 0
© Булфото (архив)

Това правителство щеше да влезе в историята, ако беше направило ваксинацията задължителна в България. Това заяви пред БиТиВи бившият здравен министър д-р Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност .

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Според него следващият министър на здравеопазването трябва да направи ваксините срещу COVID-19 задължителни. "Ако си представим една ситуация, в която всички решаваме да сме противници на червения светофар, започнем да минаваме на червено и започнат много катастрофи, дали вътрешният министър ще излезе и ще обяснява, че нещата са по-добре и ще мобилизира ли полицейски сили, които да контролират движението", каза Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност .

Професор по медицина: Ваксините работят

По думите на Ненков няма нищо лошо в това вътрешният и здравният министър да кажат, че не могат да се справят с контрола на мерките. "За да се предприемат решителни стъпки за овладяване на тази здравна криза, трябва мощно политическо доверие", смята той, но според него първата стъпка е новият здравен министър да въведе задължителна ваксинация от 1 февруари.

Според д-р Аспарух Илиев, който също взе участие, наложените мерки се изпълняват и спазват много проформа.

По думите на Аспарух Илиев имаме няколко проблема - първият е, че има COVID-19, а вторият, че българинът е с много лошо здраве. "Ние сме шампиони по сърдечно-съдови заболявания във всяка форма - хипертония, затлъстяване, нашият стил на живот е много лош и когато имаме много висока заболеваемост, това се отразява и на смъртността", обясни Илиев.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
6008 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини