Водещите новини! Отпада подписването на информирано съгласие за ваксините (и още…)

  • 19 ноември 2021 18:49

  • 2987
  • 4
Водещите новини! Отпада подписването на информирано съгласие за ваксините (и още…)
© gettyimages

*** Водещите вечерни новини на 19 ноември ***

 

От днес няма да се изисква подписване на писмено информирано съгласие на пациентите за поставяне на ваксина срещу COVID-19. Това заяви на брифинг служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров. 

„Извършихме проверка на нормативните основания защо в България се изисква такова съгласие и установихме, че не са налице нито правни, нито медицински основания за това. Това се правеше на базата на заповед на здравния министър от декември миналата година. Днес подписах заповед, с която отменям това изискване”, разкри той.

Кацаров: Отпада подписването на информирано съгласие при поставянето на ваксина срещу COVID

***

Никакви имена не са обсъждани. Чета от сутрин до вечер имена. Трябва да се разбере много ясно, че не сме говорили за имена с никой. Единственото, което се радвам да кажа, е, че имаме много конструктивни разговори за общите процеси. след това се надявам да проведем разговори и за политиките. Имената ще ги оставим последни. Трябва да имаме общи политики и обща визия, преди да говорим за когото и да е било. Много е добро очакването и всичките ни коалиционни партньори са много конструктивни. Радвам се, че диалогът започна по най-добрия начин.

Кирил Петков категоричен: Новините с имена на бъдещи министри са фалшиви или опорки

***

Централната избирателна комисия /ЦИК/ обяви списъка с избраните народни представители в 47-ото Народно събрание.

Кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни изборни района, са длъжни в еднодневен срок от узнаването писмено да заявят в Централната избирателна комисия в коя листа желаят да останат избрани. Еднодневният срок започва да тече от второто по ред публикуване на решението на ЦИК на интернет страницата на комисията и в бюлетина на БТА. Заявлението трябва да е в писмена форма, саморъчно подписано и следва да постъпи в ЦИК в обявения срок.

ЦИК обяви списъка с депутатите в новия парламент

***

Появи ли се случай в новините за изнасилена жена, светкавично се появяват и коментарите: „Търсила си го е, сама си е виновна“. 

Появи ли се случай в новините за малтретирана жена, веднага се появяват и коментарите: „Сама си е виновна, кво е търпяла“.

Реално, за жертвата, ако е покойница, това няма никакво значение вече. Има за живите жертви и за бъдещите жертви. Защото те се научават, че „сами са си виновни“ и повече не си отварят устата, дори пак да ги бият или изнасилват.

Убита и напъхана в куфар. Изнасилена и запалена. Пребита. Българската жена.

***

Разградският окръжен съд разпореди постоянен арест за задържания за жестокото престъпление в Цар Калоян.  

От Прокуратурата разследват 25-годишния мъж за изнасилване, побой и опит за запалване на непълнолетното момиче, предаде Нова телевизия.

Изнасилвачът от Цар Калоян остава зад решетките

***

"Терминът "българи-татари" не отговаря на историческата истина, това каза професорът по средновековна история в Скопския университет "Св.св. Кирил и Методи" Александър Атанасовски, написа местното издание "Слободен печат".

Изследователят на миналото пред медията коментира учебното съдържание по история за седми клас. "На децата се дава тест. Един от въпросите е за произхода на българите, а посоченият за верен отговор е татарски, както пише в учебника", разказа той.

Учен от Скопие: Българи-татари не отговаря на историческата истина

***

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че временно прехвърля пълномощията си на вицепрезидента Камала Харис. Причината - американския президент ще се подложи на рутинна колоноскопия, но ще бъде под пълна упойка, съобщиха от Белия дом.

Байдън ще премине годишния си преглед в медицинския център "Уолтър Рийд" в Бетезда, щата Мериленд, каза говорителят на Белия дом Джен Саки. По график пpезидентът трябва да се върне в Белия дом по-късно в петък, за да продължи да изпълнява задълженията си, сред които е и церемониалното помилване на пуйки в навечерието на Деня на благодарността, пише БТА.

Джо Байдън прехвърли президентските си пълномощия на Камала Харис

***

Novini.bg
2987 4

Коментари 4

Добави коментар
Петко

2021.11.20 | 01:14

4
ДА ОЦЕЛЕЕТЕ: профилактично Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China

2021.11.19 | 22:29

3
ваксинирайте ми xyя , щом не е толкова заразен и опасен тоя вирус и щом още не съм се разболял., защо затваряге и тормозите бе педалиии

2021.11.19 | 21:04

2
местя го в другия крачол
nn

2021.11.19 | 19:30

1
da bre otpada ta da mogat prestapnicite da zadaljat vsicki da se vaksinirat i da peceliat ot komisionni ot vaksinite.

Добави коментар

Водещи новини