Асен Личев уведоми Омбудсмана за възобновената процедура за дейността на ферма за насекоми в с. Лозен

  • 16 ноември 2021 12:08

  • 1297
  • 2
Асен Личев уведоми Омбудсмана за възобновената процедура за дейността на ферма за насекоми в с. Лозен
© Булфото

Министърът на околната среда и водите Асен ЛичевАсен ЛичевАсен Личев е роден през 1952 г. в София. Магистър е по хидрогеология и инженерна геология. В уведоми с писмо Омбудсмана на Република България за предприетите от МОСВ действия по повод поисканата цялостна проверка на проекта за изграждане на ферма за насекоми в района на софийското село Лозен. Това съобщават от пресцентъра на МОСВ.

В отговор на общественото недоволство на жителите на с. Лозен, изразено в сигнали до МОСВ и до Омбудсмана на Република България, министърът на околната среда и водите постанови РИОСВ-София да оттегли становището си и да възобнови административното производство по произнасяне, съгласно разпоредбите на Закона за опазване на околната среда.

Асен Личев: Боклукът, който внасяше у нас италианската мафия, вече е в историята

Уведомлението за инвестиционно предложение от фирма „НАСЕКОМО“ АД е внесено в РИОСВ-София през юни 2021 г. с предмет вътрешно преустройство на производствено-административна сграда в пилотна ферма за насекоми. На 21.09.2021 г. РИОСВ-София се произнася с писмо, че заявеното инвестиционно предложение не подлежи на регламентираните процедури по ОВОС.

След възобновяването на производството от министър Асен ЛичевАсен ЛичевАсен Личев е роден през 1952 г. в София. Магистър е по хидрогеология и инженерна геология. В, РИОСВ-София ще се произнесе повторно по уведомлението за инвестиционно предложение. Съгласно разпоредбите на Закона за опазване на околната среда, процедурата включва активно предоставяне на информация на засегнатото население на най-ранен етап и участие на обществеността във вземането на решение за осъществяване на инвестиционното намерение.

Теодора Александрова
1297 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Stamatis

2021.11.16 | 14:57

2
Министърът да назначи проверка на РИОСВ София, защо са казали, че нямат нищо общо с казуса преди да се разсмърдят нещата!
Platen optimist

2021.11.16 | 12:33

1
Skoro ste se hranime samo s muhi.

Добави коментар

Водещи новини